Knallen Cup

18 NOV 2018 15:21
Summering av Knallen Cup.
  • Uppdaterad: 18 NOV 2018 15:21

Gällstads FK – FC Hedbo 1-3

GFK visade sig vara trögstartade och FC Hedbo fick mycket tid med bollen. FC Hedbo gör även 1-0 innan GFK blixtrar till när Daniel Svenningsson krutar in kvitteringen till 1-1. FC Hedbo tar på nytt ledningen och GFK kör jokerspel sista minuterna. Det ger ingen utdelning framåt utan FC Hedbo kan istället utöka ledningen till 3-1.

FC Tranan – Gällstads FK 0-2

I andra matchen är det ett mer aggressivt GFK som inte tillåter FC Tranan till mycket ordnat spel. GFK var det mer spelförande laget och trycker in två kassar via Daniel Svenningsson och Pierre Hallin.

FC Liljan – Gällstads FK 0-2

Lik den föregående matchen där GFK är kompakta och avsluten FC Liljan får ta, får man ta från längre avstånd. Med ett par minuter kvar petar Albin Ek in ledningsmålet för GFK. I slutsekunderna stänger sedan Sebastian Forsblad matchen när han från nära håll forcerar in 2-0. I och med 2-0-vinsten blev GFK grupptvåa medan FC Liljan vann gruppen på målskillnad. Även FC Hedbo tog sig vidare då tre lag från gruppen gick vidare till söndagens slutspel.

Slutspel

Borås GIF – Gällstads FK 0-4

Farhågorna inför första slutspelsmatchen var om man återigen skulle visa sig trögstartade. Men dom funderingarna sveptes bort omgående då GFK fick bra fart i passningsspelet och fick ett tidigt mål signerat Daniel Svenningsson. Innan matchen var färdigspelad hade Daniel Svenningsson gjort ett mål till samt varsitt mål av Pierre Hallin och Sebastian Forsblad.

Gällstads FK – Rydboholms SK 0-0

GFK ställdes sedan mot seriekonkurrenten Rydboholm och eftersom Rydboholm ”endast” vann sin match mot Borås GiF med 1-0 var det fördel GFK i slaget om gruppsegern. I en mållös match var det ändå bra tempo och Rydboholm gjorde sitt för att försöka ta vinsten som tog dom vidare. Men GFK spelade smart och hade bra koll på klockan i slutet.

Dalsjöfors GoIF – Gällstads FK 2-1

Det märktes att det var en vinna eller försvinna match direkt. GFK blev ängsliga och låga i sitt spel och fick aldrig igång något eget spel. Ett bolltapp efter halva matchen visade sig vara ödesdigert då Dalsjöfors kunde ta ledningen med 1-0. GFK tog återigen till jokerspelet men det blev istället Dalsjöfors som kunde utöka till 2-0 med minuten kvar. Sebastian Forsblad snyggade till siffrorna till 2-1 men då var det för lite tid kvar att spela för att få till en kvittering. Därmed var årets Knallen Cup över för GFK.

GFK:s trupp i Knallen Cup:

Emil Stenberg, Sebastian Forsblad, Viktor Lid, Emil Andersson, Daniel Svenningsson, Henrik Gustavsson, Marcus Eklund, Albin Ek, Fabian Johansson, Pierre Hallin. Andreas Berglund reserv på hemmaplan om något skulle ske med Stenberg under lördagens gruppspel.