Spelarpriser 2018

12 DEC 2018 21:25
I lördags anordnade seniortruppen årets traditionsenliga julbord. Som vanligt delades då även årets individuella spelarpriser ut. Här följer årets pristagare samt motiveringar.
  • Skapad: 12 DEC 2018 21:25

Årets MVP – Tilldelas årets mest värdefulla spelare.

Jimmy Arnesson

”Han står pall när man befarar en överkörning. Hans snabbhet, bollsinne och låga tyngdpunkt är egenskaper ovärderliga för en fotbollsspelare. Han skjuter med precision ifrån när och fjärran och han vet var målet står. Han är en god kamrat och hans ledaregenskaper borgar för en lång karriär inom fotbollen.”

Årets Comet - Tilldelas en yngre/äldre förmåga som överraskat positivt 2018 och tagit ett stort kliv framåt i fotbollskarriären under året. Kanske överraskande tagit en plats i något av seniorlagen eller på annat sätt gjort framsteg.

Emil Stenberg

”När han kom till klubben fanns det efter ett par träningar och matcher vissa farhågor över den fysiska statusen. Under den tidigare delen av året blev det därför även någon avhyvling från några av dem mer rutinerade spelarna i laget, som såg potentialen men även en viss lathet. Detta kanske gav ett positivt utfall i det långa loppet, för ju längre säsongen pågick, desto större kliv tog han och i nuläget är det en väldigt säker sista utpost i det svarta målvaktstället.”

Årets Skyttekung A-lag -

Jimmy Arnesson (14 mål)

Årets Skyttekung U-lag –

Daniel Yngvesson (5 mål)

Årets Mål A-lag –

Jimmy Arnesson

”I ett pressat läge vid underläge då GFK tvunget skulle ta tre poäng för att säkra Division 4-statusen verkade det mesta gå emot. Inte minst genom domaren som istället för att ge straff gav frispark och dessutom tappade bort numret för att ge motståndarspelaren målchansutvisning. Detta verkade tända framförallt en spelare som tog sikte vid bollen. När domaren sedan blåste för att frisparken skulle slås satt sedan bollen stensäkert i mål och GFK kunde sedan säkert ta tre poäng vilket säkerställde Division 4-spel även 2019.”

Årets Mål U-lag –

Adam Rosengren

”Ibland är ett mål bara ett mål. Ibland är det något mer än så. Och just detta fick spelare, ledare och åskådare bevittna på nationaldagen i Limmared när U-laget mötte Limmared på Glasvallen. Efter att ha vallat in bollen på diverse kroppsdelar tillhörandes motståndarspelare till sitt första seniormål någonsin bjöds det efteråt på en hejdundrande målgest. En målgest som lever sig kvar i minnet på många av dem som hade lyckan att vara på plats.”

Tidningsliraren – Tilldelas den spelare som fått mest UT-Märken och BT-Knallar.

Johan Larsson - 29 utmärkelser (fördelat på 20 UT-Märken + 9 BT-Knallar)

Emil Stenberg – 29 utmärkelser (fördelat på 19 UT-Märken + 10 BT-Knallar)

Tränarnas Pris A-lag – Tilldelas en spelare tränarna vill uppmärksamma lite extra.

Oskar Lid

”En spelare som under året varit mycket träningsvillig och därtill ställt upp mycket när det saknats spelare i utvecklingslaget trots mycket speltid i representationslaget. Spelaren har även fått sitt första gula kort i karriären, drog sedan även på sig sitt andra i samma match och blev således utvisad.”

Årets Prestation – Tilldelas en spelare som under året ansetts gjort en bedrift, på eller utanför plan.

Björn Berglund

”Denna spelare försökte efterlikna en väldigt stor pråm när han skulle vända efter han blivit överspelad för femtioelfte gången. En stor prestation av en stor spelare.”

Årets Toffelhjälte – Tilldelas en spelare som anses vara en toffel.

Pierre Hallin

”Efter ett par tuffa ord mot medspelare som valt att prioritera annat istället för match visade det sig att denna person kanske inte skulle sagt för mycket. För när medspelarna ställde upp för match mot Brämhults IK fanns denna person inte med i truppen. Istället hade det bestämts tidigt av den andra halvan inom hushållet att det minsann inte skulle spelas någon match denna dag. I stället blev det en födelsedagsmiddag där en italiensk buffé inmundigades på Hotell Bogesund.”