Alingsås IF - Gällstads FK 6-0 (4-0)

22 APR 2018 13:48
Seriefavoriten Alingsås stod för ett bländande spel och GFK hade inte mycket att sätta emot under lördagens tidiga möte.
  • Skapad: 22 APR 2018 13:48

Alingsås började matchen med en stenhård press och låste fast GFK. I den 4:e minuten gör Alingsås ledningsmålet. En krossboll från höger till vänster tar på en spelare i ryggen och studsar ut på högerkanten igen, där GFK:s försvarspress försvunnit och högyttern lägger in bollen till Andreas Glännbro som behärskat lobbar in 1-0 över en utrusande Emil Stenberg. i den 10:e minuten får Emil hämta ut en ny boll ur målet. En snabb frispark sätts igång på vänsterkanten och Andreas Johansson får till en drömträff då bollen sitter i Emils vänstra kryss från 30 meter, 2-0. Efter den tuffa inledningen kommer GFK ändå igång och efter en kvart spelad är det GFK som är det bättre laget på plan. I den 19:e minuten görs Johan Einarsson omkull i straffområdet och domarens pipa ljuder för straff. En straff som Jimmy Arnesson tar. Han rullar bollen utmed backen men målvakten går och rätt håll och kan tippa ut bollen till en resultatlös hörna. Efter en dryg 10-minutersperiod med bra spel från GFK tar Alingsås över taktpinnen igen och i den 28:e minuten gör man 3-0 efter att man väggspelat sig igenom Gällstads försvar och där Andreas Johansson åter är sista man på bollen. 4 minuter senare gör man även 4-0 efter ett inspel från vänsterkanten och ett volleyavslut av Amil Durmic som sitter otagbart i Emils bortre hörn. GFK försöker den avslutande delen av halvleken att få med sig något att ta med sig till den andra halvleken, men Alingsås förflyttar skickligt bollen och tillåter inte GFK att komma till några farliga avslut.

När Alingsås även gör 5-0 nio minuter in i den andra halvleken genom Ludvig Andersson är det är det många gamnackar i orange på plan. Man försöker dock ändå få med sig ett tröstmål och man har en del avslut utifrån. Dock sätter det aldrig riktigt prov på Alingsås målvakt. I den 66:e minuten görs Pierre Hallin ner av samma spelare som syndade vid straffen, Joakim Berg som får syna ostskivan en andra gång och därmed visas det röda tillika utvisning. Därefter är det en avslagen match vilket båda lagen verkar nöjda med. I den 90:e minuten fasställer dock Alingsås slutresultatet till 6-0. Detta efter att David Johansson med ett par tvåfotare kommit igenom GFK:s försvar och serverat Oliver Östlind öppet mål.

GFK gör inte en så pass dålig match att man ska förlora med 6 bollar, men Alingsås visade under matchen sin klass och man är ändå ett par klasser bättre än Gällstad. Ett oerhört homogent lag utan några svagheter och ett fantastiskt rörelsemönster och passningsspel. Att man såg sig själva seriefavoriter kan man nu lugnt förstå. För GFK väntar härnäst Fristad hemma på lördag. En match som spelas på Lassalyckans B-plan då Rånnevi ännu inte anses redo för matcher och träning. Då hoppas vi på att få se ett GFK som är revanschsuget och vill visa att man är bättre än vad gårdagens resultat indikerar.

Laget mot Alingsås:

Emil Stenberg – Emil Andersson, Oskar Lid, Marcus Eklund, Markus Lindahl (K) – Johan Larsson, Simon Forsblad – Pierre Hallin, Jimmy Arnesson, Fabian Johansson – Johan Einarsson

Mattias Johansson, Albin Ek, Björn Berglund, Tobias Gustavsson

Grohus