DM: Gällstads FK – Vänersborgs IF 0-7 (0-5)

01 MAJ 2018 19:20
Det blev en storförlust i regnet på Lassalyckan när GFK tog emot division 2-laget Vänersborgs IF i 1/16-finalen i InterSport Cup (DM).
  • Uppdaterad: 01 MAJ 2018 20:04

Och bjuder man ett division 2-lag på dem lägena GFK bjöd på så rinner det på. Efter tre minuter stod det redan 0-2 på resultattavlan efter att GFK varit som fastfrusna i försvarsspelet.  GFK fick ingen längd på sina försök att komma bakom Vänersborgs backlinje och VIF fick anfalla i våg efter våg. I den 17:e minuten rinner VIF igenom på nytt och gör 0-3. Efter nya försvarsmissar gör man även 0-4 och 0-5 innan halvleken är över.

I den andra halvleken var det ett stabilare GFK med ett bättre positionsspel som fick tag i spelet på ett helt annat sätt. I den 57:e minuten kommer Albin Ek runt på vänsterkanten och hittar in med en boll till Oskar Lid. Oskars avslut går dock mitt på målvakten. I anfallet efter drar Markus Lindahl till från långt håll och tvingar målvakten att rädda ut bollen till hörna. GFK är stundtals nära att spräcka målnollan men istället sticker Vänersborg upp och gör två mål sista kvarten.

Försvarsmissarna ställer till det för GFK men i grund och botten är Vänersborg ett bättre lag så förlusten i sig är inget att orda om. Resultatet är mer sekundärt. Det man kan ta med sig från matchen är att man står upp oerhört väl i andra halvlek. Men nu lägger vi DM bakom oss och ser framemot derbyt mot UIFK på lördag (15.00 på Lassalyckan). Inför derbyt kommer ni kunna följa uppladdningen från ett par spelare på vårt Instagram-konto (@gallstadsfk), så se till att följ!

Laget mot Vänersborgs IF:

Emil Stenberg – Pierre Hallin, Björn Berglund, Marcus Eklund. Markus Lindahl (K) – Tobias Gustavsson, Simon Forsblad, Johan Larsson, Fabian Johansson – Niklas Claesson – Oskar Lid

Andreas Berglund, Emil Andersson, Albin Ek, Daniel Yngvesson, Jimmy Arnesson, Simon Brovall