Gällstads FK - Kinna IF 3-2 (2-0)

14 APR 2018 12:38
GFK tog en tung skalp redan i premiären och mycket kan tillskrivas dem två nyförvärv som gjorde seriedebut i den orangea tröjan, Jimmy Arnesson och Emil Stenberg.
  • Uppdaterad: 14 APR 2018 12:41

Jimmy var tungan på vågen framåt med sina tre mål medan Emil stod för ett par högkvalificerade räddningar i den andra änden av plan.

I ett härligt vårväder blåste domare Fredrik Alknäs igång årets första seriematch, denna gång förlagd på Lassalyckan. Kinna tog tag i bollen direkt och med många spelvändningar försöker man få Gällstad i bekymmer men Gällstad står allt som oftast rätt och kan mota Kinnas attacker. Matchens första farlighet skapar Gällstad när Jimmy Arnesson avslutar från långt håll och bollen touchar en Kinna-försvarare på vägen mot mål, men målvakten hinner med trots att bollen ändrar riktning. I den 6:e minuten kommer Kinna fram via vänsterkanten och med ett lurigt skott som får en dykande bollbana, vilket ger Emil bekymmer, tar bollen i stolpens utsida. I den 17:e minuten bryter Ibrahim Nazari bollen när Kinna-försvarare slarvar vid mittlinjen. Han tar med sig bollen ett par meter innan han passar bollen till Jimmy som i sin tur tar med sig den i fart och avlossar ett skott som inte ser helt otagbart ut, men in i mål går bollen och 1-0 till GFK! Matchbilden är därefter sig lik även efter målet. Ett Kinna med mycket boll och ett GFK som förtjäntfullt håller Kinna borta från farligheter. Med halvtimman spelad dimper en hög boll ner utanför Kinnas straffområde. Jimmy är snabbast på bollen, tar ner den och dribblar av någon Kinna-försvarare innan han lägger bollen i djupet mot kusinen Johan Larsson. Johan avslutar med högerfoten och målvakten räddar men först på returen dyker Jimmy upp och trycker in bollen till 2-0. Strax innan har Kinna två bra möjligheter efter att ha kommit runt på kanten båda gångerna med spel snett-inåt-bakåt. På det första läget går bollen strax över och på det andra gör Emil en kanonräddning på och får dessutom fast i bollen så han inte släpper någon retur.

I halvtidsvilan är det ett gäng GFK:are som trots ledningen är självkritiska och det är många diskussioner hur man ska komma tillrätta med det defensiva positionsspelet som man inte tycker funkar helt tillfredsställande.

I den andra halvleken dröjer det 7 minuter sedan är han i farten igen, Jimmy Arnesson. Jimmy tar med sig bollen från egen planhalva och utmanar Kinnas försvar på egen hand. En efter en faller Kinnas gubbar ifrån och till slut är det bara Jimmy mot målvakten kvar och då drar han till med vänsterfoten och bollen går stolpe in till 3-0. Strax därefter har Kinna ett skott i ribban och återigen är det nr. 13 (Lili Mahmuti) som avlossar ett lurigt skott. Efter dryga timmen spelad börjar GFK gå lite på knäna medan Kinna bara trummar vidare med sitt spel. I den 68:e reducerar Kinna till 3-1 efter att man kommit runt på vänsterkanten och ett inspel når hela vägen till den bortre stolpen där Lili Mahmuti enkelt kan rulla in bollen. Direkt i anfallet efter är Kinna igenom på nytt, men Emil gör en ny kanonräddning, likt den sista räddningen i första halvlek. I den 74:e minuten kontrar GFK och bollen hamnar hos Albin Ek som kommer före sista försvarare på bollen och bara ska runda målvakten och lägga in bollen i öppet mål. Men Albin kommer lite för rakt på målvakten som får en hand på bollen och chanser rinner ut i sanden. Strax därefter reducerar Kinna igen, på liknande sätt som förra målet. Runt på kant, inspel och mål till 3-2. Den här gången via Robin Gradner. Sista kvarten är en ständig kamp att freda sig mot Kinna som belägrar GFK:s planhalva, men det kommer aldrig någon stor kvitteringschans utan Gällstad håller undan och tar säsongens första seger i den första matchen.

Det var ett GFK som gick på knäna sista kvarten. Med Kinnas konstanta övertag där det blev mycket springande, var det många med krampkänningar mot slutet. Och med bara tre avbytare höll det på att straffa sig men man höll ifrån och tog en vinst man inte behöver be om ursäkt för. Att Jimmy Arnesson skulle göra nytta för GFK i år var nog dem flesta överens om men att han skulle vara såhär överjävlig redan nu fick nog en del att höja på ögonbrynen. Han stod för en i det närmaste ”Messi-lik” uppvisning många gånger. Härnäst väntar Alingsås på bortaplan. Då bör dem bortresta Johan Einarsson, Simon Forsblad och Emil Andersson vara tillbaka och stöttar upp en i nuläget tunn trupp. Matchtid är i nuläget satt till 14.00 på Mjörnvallen, men en del rykten gör gällande att matchen kan flyttas till Alströmervallens konstgräs och att matchtiden isåfall flyttas till 11.00. Håll utkik på hemsidan och våra sociala medier för uppdateringar kring detta.

Laget mot Kinna IF:

Emil Stenberg – Pierre Hallin, Oskar Lid, Marcus Eklund, Markus Lindahl (K) – Johan Larsson – Mattias Johansson, Niklas Claesson, Jimmy Arnesson, Ibrahim Nazari – Fabian Johansson

Björn Berglund, Daniel Yngvesson, Albin Ek, Kevin Lidh (var med på uppvärmningen, men den genomtrampade hälen höll inte, så fick slänga in handduken innan matchstart)

Grohus