Hoppa till sidans innehåll

Gällstads FK – Fristads GoIF 6-2 (1-1)

29 APR 2018 03:07
Fristad påbörjade och avslutade målskyttet på Lassalyckan men däremellan gjorde GFK 6 mål.
  • Skapad: 29 APR 2018 03:07

Inledningen från GFK:s sida var nog dem värsta på tre år. Men man fixade en trepoängare till slut. Dem första 10 minuterna ägde Fristad i stort sett allt och man tog ledningen på en hörna efter 6 minuter. Därefter skapade GFK en hel del lägen framåt. Men man skapade även en hel del lägen åt motståndarna när man var sega på att få fort bollen. Efter 24 minuter kvitterade man ändå tillställningen när Niklas Claesson var först på en förlupen boll. Ett snabbt inkast till Mache som slog ett tidigt inlägg som Johan Larsson skarvade vidare med klacken hittade Nicke vid bortre stolpen som satte dit bollen via stolpen. Resten av halvleken gick åt till att hålla jämna steg med motståndarna från Fristad.

I halvlek hade man som mål att öka tempot i spelet och vilken utdelning det gav i andra halvlek. Efter 7 minuter bryter Johan Larsson ett uppspel men får samtidigt en kraftig tackling. Han hinner ändå få fram bollen till Jimmy som tar med sig bollen åt vänsterkanten och passerar hela backlinjen. I det läget har Jimmy tidigare fått dit bollen i mål och det gör han även i detta läge. 10 minuter senare bryter GFK ett uppspel som snabbt lyras fram till Oskar Lid. Han tar snabbt ner bollen på bröstet och trycker dit bollen till 3-1. i den 70:e minuten får den nyss insatte Tobias Gustavsson ett läge efter att Jimmys avslut täckts undan. Och med sitt bästa vristavslut genom tiderna förpassar Tobbe bollen i mål. Drygt tio minuter snare är det dags för nästa Gällstadsmål. Efter att man pressar Fristad så pass högt att målvakten är tvungen att slå bort bollen, hamnar bollen mitt i gapet centralt vid Jimmys fötter. Jimmy får en ryggsäck hängandes efter sig men inte värre än att han kan fortsätta framåt och placera 5-1 in i mål. I den 87:e minuten görs sedan Pierre Hallin ner efter en hörna vilket resulterar i en straffspark. Efter Jimmys straffmiss mot Alingsås senast faller trycket på Niklas att sätta dit bollen. Och han är obarmhärtig från 11 meter då han sätter bollen högt, stolpe in i målvaktens vänstra kryss. Men det är Fristad som får sista ordet. GFK-försvaret gör ner en Fristadgubbe strax utanför straffområdet med minuten kvar att spela. Oskar Pettersson är från det läget oerhört säker och fastställer slutsiffrorna till 6-2-

Efter dem tio inledande minuterna är det en jämn match i första halvlek. Men i den andra halvleken skruvar GFK upp tempot och då hänger Fristad inte med, samtidigt som man är oerhört effektiva. Lite som Alingsås var förra helgen. Ska man vara ärliga blir siffrorna kanske något stora då man är väldigt effektiva så fort chansen ges i andra halvlek.

Gällstads lag mot Fristad:
Emil Stenberg – Pierre Hallin, Björn Berglund, Markus Eklund, Marcus Lindahl (K) – Fabian Johansson, Simon Forsblad, Johan Larsson, Niklas Claesson – Jimmy Arnesson – Oskar Lid.

Avbytare:
Tobias Gustavsson, Albin Ek, Emil Andersson, Ibrahim Nazari.

Skribent: Daniel Persson
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Gällstads FK - Fotboll
Ivanhoe AB, Trikågatan 2
52360 Gällstad

Kontakt:
Tel: 0321688490
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Guldsponsorer

Lager 157

Hallgrens Buss

ICA-Anders Gällstad

Ivanhoe

LH-Tryck

Haglund Industri

Ulricehamns Sparbank

 IETV

 

Grohus