Inför: Alingsås IF - Gällstads FK

20 APR 2018 17:27
Imorgon blir det tidig avgång från Gällstad för GFK eftersom matchstarten mot Alingsås är satt redan till 11.00 då matchen flyttats från Mjörnvallen till Noltorpsvallen.
  • Uppdaterad: 20 APR 2018 21:26

GFK stod för en kanonpremiär mot Kinna där man vann med 3-2. Eller iaf i lite mer än en timme innan orken började tryta. Kinnas bollinnehav och en ganska tunn bänk gjorde att det ett tag var många trötta ben, både på plan och på bänken. Men man redde ut stormen och stor matchvinnare blev Jimmy Arnesson med sina tre mål. Nyförvärvet från Dalstorp/UIFK P35 gjorde stundtals lite vad han ville och imorgon kan vi kanske få se en ny show från Jimmy. Imorgon blir det seriedebut även för det andra Dalstorp-förvärvet Johan Einarsson som är tillgänglig för spel efter att ha varit i London förra helgen. Även Simon Forsblad är tillbaka efter resa och förväntas starta på mittfältet. Återkommer gör även Emil Andersson. Och Tobias Gustavsson! Tobbe som inte varit på en enda träning under vintern visade upp sig under veckan och finns med i den uttagna truppen. Och i den kroppen vet vi att det finns mycket att hämta då han för några år sedan stod för 14 mål i den södra fyran.

På minuslistan inför morgondagens match har vi Kevin Lidh, Niklas Claesson, Daniel Yngvesson och Ibrahim Nazari.

Motståndarna Alingsås då? Tippar sig själva som slutsegrare och enligt egen utsago är man starkare än förra året. Vi hade dem i serien för två år sedan så vi vet att det är ett bra lag.  Till i år ska man ha ändrat spelsystem och åter satt Andreas Glännbro längst fram i banan efter att ha varit mittback i ett par år. Löpandes omkring honom finns Oliver Östlind som på försäsongen öst in mål och på mittfältet huserar en av seriens bästa på sin position, David Johansson. I Alingsås premiärmatch mötte man ett väldisciplinerat Brämhult men med cirka 10 minuter kvar gjorde Alingsås matchens enda mål.

GFK:s uttagna trupp:

1. Emil Stenberg

3. Pierre Hallin

4. Björn Berglund

6. Tobias Gustavsson

7. Simon Forsblad

8. Johan Larsson

9. Oskar Lid

10. Johan Einarsson

11. Jimmy Arnesson

12. Fabian Johansson

13. Marcus Eklund

16. Albin Ek

19. Mattias Johansson

20. Markus Lindahl

21. Emil Andersson

I veckan blev det även klart att GFK:s kommande hemmamatch den 28/4 mot Fristad flyttas in till Ulricehamn och Lassalyckan. Matchstart 15.00. Även U-lagets uppskjutna match mot Södra Ving har nu fått en ny matchtid, den 12/5 kl. 11.00 på Rånnevi.