Inför: Gällstads FK - Fristads GoIF

27 APR 2018 17:16
Imorgon ställs GFK mot Fristad på Lassalyckan och det är, får vi hoppas, ett heltaggat hemmalag som vill revanschera sig från förra helgens storförlust.
  • Skapad: 27 APR 2018 17:16

Ja, förra lördagen var det ingen rolig dag att vara GFK:are på. Alingsås visade sig vara en eller två klasser bättre än dem orangea. GFK hade en bra period under den första halvleken och hade Jimmy satt straffen vid ställningen 0-2 hade det kunnat bli en annan match, men målvakten nöp straffen och Alingsås spelade ut hela sitt register fram till slutsiffrorna 6-0. Men imorgon blir det ny match. Och troligtvis en jämn sådan. Det brukar det bli när Gällstad och Fristad ställs mot varandra. Förra året vann Fristad vårmötet på Hedens IP efter ett sent segermål. På hösten, när båda lagen var inblandade i bottenstriden, blev det 1-1 men där GFK var närmast segern. Man slogs sedan ända in på mållinjen där Fristad drog det längsta strået och såg till att det var GFK som fick kvalspela sig kvar.

Jämfört med matchen mot Alingsås är Niklas Claesson och Ibrahim Nazari tillbaka i truppen efter att ha varit borta förra matchen. I övrigt är det i stort sett samma manskap. En del spelare är dock lite krassliga varpå den slutgiltiga matchtruppen tas ut imorgon.

I Fristad sker det något av en generationsväxling i år. Laget består till mestadels av spelare födda runt millennieskiftet tillsammans med en del rutinerat manskap (Oskar Pettersson, Robin Westman m fl.). Bland dem yngre förmågorna sticker Oskar Ottosson (f. -99) ut då han efter två spelade omgångar leder skytteligan i serien med 4 gjorda mål. I förra omgången slog man Brämhult i en svängig tillställning på hemmaplan med 4-3. På tränarsidan har Tobias Edenvik försvunnit och ersatts med Andreas Holmén.

Gällstads uttagna trupp:

1. Emil Stenberg