Hoppa till sidans innehåll

Inför: Gällstads FK - Fristads GoIF

27 APR 2018 17:16
Imorgon ställs GFK mot Fristad på Lassalyckan och det är, får vi hoppas, ett heltaggat hemmalag som vill revanschera sig från förra helgens storförlust.
  • Skapad: 27 APR 2018 17:16

Ja, förra lördagen var det ingen rolig dag att vara GFK:are på. Alingsås visade sig vara en eller två klasser bättre än dem orangea. GFK hade en bra period under den första halvleken och hade Jimmy satt straffen vid ställningen 0-2 hade det kunnat bli en annan match, men målvakten nöp straffen och Alingsås spelade ut hela sitt register fram till slutsiffrorna 6-0. Men imorgon blir det ny match. Och troligtvis en jämn sådan. Det brukar det bli när Gällstad och Fristad ställs mot varandra. Förra året vann Fristad vårmötet på Hedens IP efter ett sent segermål. På hösten, när båda lagen var inblandade i bottenstriden, blev det 1-1 men där GFK var närmast segern. Man slogs sedan ända in på mållinjen där Fristad drog det längsta strået och såg till att det var GFK som fick kvalspela sig kvar.

Jämfört med matchen mot Alingsås är Niklas Claesson och Ibrahim Nazari tillbaka i truppen efter att ha varit borta förra matchen. I övrigt är det i stort sett samma manskap. En del spelare är dock lite krassliga varpå den slutgiltiga matchtruppen tas ut imorgon.

I Fristad sker det något av en generationsväxling i år. Laget består till mestadels av spelare födda runt millennieskiftet tillsammans med en del rutinerat manskap (Oskar Pettersson, Robin Westman m fl.). Bland dem yngre förmågorna sticker Oskar Ottosson (f. -99) ut då han efter två spelade omgångar leder skytteligan i serien med 4 gjorda mål. I förra omgången slog man Brämhult i en svängig tillställning på hemmaplan med 4-3. På tränarsidan har Tobias Edenvik försvunnit och ersatts med Andreas Holmén.

Gällstads uttagna trupp:

1. Emil Stenberg

3. Pierre Hallin

4. Björn Berglund

6. Tobias Gustavsson

7. Simon Forsblad

8. Johan Larsson

9. Oskar Lid

10. Johan Einarsson

11. Jimmy Arnesson

12. Fabian Johansson

13. Marcus Eklund

15. Ibrahim Nazari

16. Albin Ek

18. Niklas Claesson

20. Markus Lindahl (K)

21. Emil Andersson

Skribent: Daniel Persson
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Gällstads FK - Fotboll
Ivanhoe AB, Trikågatan 2
52360 Gällstad

Kontakt:
Tel: 0321688490
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Guldsponsorer

Lager 157

Hallgrens Buss

ICA-Anders Gällstad

Ivanhoe

LH-Tryck

Haglund Industri

Ulricehamns Sparbank

 IETV

 

Grohus