Inför: Ulricehamns IFK - Gällstads FK

04 MAJ 2018 17:33
När lagen ställer upp sig för match imorgon, markerar det nästan på dagen 10-årsdagen för ”Slakten på Vistavallen” som det döpts i GFK-kretsar. En match som GFK vann med 7-1 efter perfekt genomförda 90+ minuter. Kan man hoppas på en repris imorgon?
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2018 21:49

Nu är det väl inget man tror ska ske, förutom en viss Peter Berglund, då den matchen var något utöver det vanliga. Men tongångarna i GFK-lägret är positiva. Och på Lassalyckan har man tagit två vinster i inledningen av serien då den använts som GFK:s provisoriska hemmaplan när Rånnevi ännu inte varit redo att spelas på. Så man är klart familjära med arenan och hur man ska spela på den. I GFK är i stort sett alla spelare tillgängliga. I nuläget är det bara Kevin Lidh som fortfarande dras med en skada. I och med sina två mål senast toppar nu Jimmy Arnesson skytteligan på fem gjorda mål.

UIFK har inlett seriespelet med en vinst och två oavgjorda. Segern tog man senast mot Brämhult på bortaplan. Stor segerregissör var Adam Svenson med tre baljor i 5-2-vinsten. I ett väldigt ungt UIFK är det dem äldre som utgör stommen, anförda av kaptenen Sebastian Johansson som är tillbaka i den blåsvarta tröjan efter ett par år i Hössna/Timmele. I övrigt är Emil Laposa tillbaka efter skada och Daniel Helin får man alltid hålla ett extra öga på. En potentiell ”Gubben-i-lådan-typ” för UIFK skulle kunna vara nyförvärvet Dennis Karbin som närmast kommer från IFK Ölme i division 3, som vi av förståeliga skäl har dålig koll på då han enbart tränat med UIFK i tre veckor och varit med i en U-lagsmatch. Bland försvararna har Vasily Khan, inte den längsta av mittbackar men med bra spelförståelse, fått stora lovord av tränare Wigestål.

För ännu en påminnelse om matchen för 10 år sedan hörde vi av oss till GFK:s målskyttar den matchen som fått tippa morgondagens match.

Patrik Andersson: - Det var tider det! Vilken match det var och vilken lagkaka det blev på kvällen! GFK har inlett målglatt så jag tippar vinst med 4-2.

Jonas Magnusson: - UIFK – Gällstad, 1-2.

Peter Berglund: - Jag tror på 1-7 igen.

Henrik Gustavsson: - Jag tippar 3-2 till GFK:s favör.

Peter Magnusson: - På snabba ryck skulle jag nog tippa 4-2 till Gällstad. Hoppas det blir en spännande match imorgon!

Tobias Ljunghager: - Jag tippar att Gällstad vinner med 3-1.

Tobias Gustavsson var den sista målskytten (inte i själva matchen), men hade inte tid att tippa något resultat då det var kosläpp hemma på går´n. (Vi säger så i alla fall, i verkligheten har Tobias inte blivit tillfrågad.)

Gällstads uttagna trupp till derbyt:

1. Emil Stenberg

3. Pierre Hallin