Gällstads FK - Borås AIK 5-2 (4-1)

2017-10-01 00:48
Som GFKare känns det i nuläget som att man har rätt att vara jävligt förbannad. Visserligen har man satt sig i det läget man satt sig i. Men att seriens bästa lag förlorar hemma mot Fristad i sista omgången med 3-0 känns mer eller mindre som ett hån.
  • Uppdaterad: 2017-10-01 11:14

*Uppdaterad version. Referatet är skrivet i viss affekt*

GFK hade inför sista omgången chansen att slippa kval om man vann mot Baik med mer än ett mål samtidigt som seriens bästa lag slog Fristad på hemmaplan. GFK gjorde vad man behövde men Skene verkade tyvärr ge fan i det. Man kan förstå att man låter en del spelare som inte fått spela så mycket under året få chansen att visa upp sig för hemmapubliken, men att man förlorar hemma med 3-0 känns inte bra som GFK:are.

GFK inledde gårdagens match genom att göra 1-0 i den 6:e minuten när den ständigt skadebenägna Alexander Svensson serverades öppet mål av Markus Lindahl. GFK forsatte mala på och hade inom den första kvarten bud på ett par mål till, samtidigt var Baik inte helt ofarliga när man emellanåt stack upp. Det dröjde emellertid tills den 28:e minuten innan GFK gjorde 2-0 via Chris Luker som nådde högst vid den främre stolpen på en hörna. Därefter tog det inte lång tid innan det stod 3-0 efter att Henrik Gustavsson nätat på en framspelning av Pierre Hallin som fått tag i sin egen retur, hållt i bollen och peggat upp för Henrik. I den 33:e minuten blir det även 4-0 sedan Markus Lindahl skruvat in en hörna vid den första stolpen, med viss hjälp av vinden. Innan halvtidsvilan reducerar Baik till 4-1.

Den andra halvleken är inte spelad så värst många minuter innan GFK får en ganska billigt dömd straff sedan Tobias Gustavsson gått omkull. Markus Lindahl lägger dock straffen över. GFK skapar efter straffmissen chans på chans men istället reducerar Baik på nytt i den 56:e minuten och därefter har man en bra period och skapar en hel del chanser medans GFK:s försvar mest känns som en hönsgård. Men i den 80:e minuten stänger GFK igen matchen när Oskar Lid knoppar in en boll vid den bortre stolpen till 5-2.

Eftersom det nu blev som det blev får vi nu se på måndag vilka som väntar i kvalet.

Gårdagens startelva:

Rickard Josefsson - Emil Andersson, Björn Berglund, Marcus Eklund, Markus Lindahl (K) - Tobias Gustavsson, Alexander Svensson, Henrik Gustavsson, Johan Larsson - Pierre Hallin, Oskar Lid

Jesper Johansson, Daniel Yngvesson, Ibrahim Nazari, Chris Luker