Gällstads FK – Kronängs IF 0-2 (0-1)

2017-09-19 14:42
Kräftgången under hösten fortsätter för GFK och snart börjar goda råd bli dyra om man ska undvika kvalspel.
  • Uppdaterad: 2017-09-19 14:42

Lördagen började tungt då båda målvakterna ringde in sig som sjuka. Lösningen fick bli att Jesper Johansson, till vardags ytterback, fick ställa sig mellan stolparna. Och det började bra då han efter fem minuter avstyrde matchens första chans när Kronäng stack upp i en kvick kontring där man sedermera spelade in bollen i mitten från kanten men Jeppe kom ut och kunde förpassa bollen till en resultatlös hörna. Efter en kvart fick sedan Simon Forsblad utgå efter att han fått en armbåge i ansiktet. Blodvite uppstod och det blev en tur till Borås där det vart tvunget att sys. Kort efter Simons skada får GFK en hörna som slås kort av Pierre Hallin. Efter tillbakaspelet har Pierre ett skott/inlägg som stryker det bortre krysset. Ett par minuter senare har GFK nästa läge, även denna gång på en hörna. Efter lite flipperspel i straffområdet hamnar bollen hos Daniel Yngvesson men hans skott går någon halvmeter över. Kronäng hade det mesta av spelet dem inledande 20 minuterna men efter det åt sig GFK ikapp och känslan är att det kommer vara mållöst in till halvtidsvilan, men i den 42:a minuten blir det en kommunikationsmiss mellan försvararna och Jesper där en Kronängsspelare är snabbast att uppmärksamma situationen och efter att ha rundat Jesper lägger han in bollen i det tomma målet.

Direkt i inledningen av den andra halvleken skaffar sig Kronäng ett bra frisparksläge men skottet på den liggande bollen går tätt över. Någon minut senare har Johan Larsson två skottlägen men Kronängs försvar är med och täcker bra. I den 54:e minuten har GFK et läge där bollen studsar och far i straffområdet men till slut rinner situationen ut i sanden. Medan GFK trycker på för en kvittering är Kronäng nära att utöka ledningen men GFK står pall. Mot slutet går man ner på en trebackslinje och flyttar upp Björn Berglund i anfallet. Det är sånär att ge utdelning i den 80:e minuten när Björn drar till från drygt 30 meter och bollen ser ut att sitta i maskorna kring krysset, men målvakten når upp och hinner i sista stund tippa bollen till en ny hörna för GFK. På hörnan är det återigen farligt men det är ett sådant år där bollarna studsar emot istället för med. I den 83:e minuten är Kronäng ytterst nära att stänga till tillställningen när man vänder på spelet med en underbar krossboll som når ytteranfallare, men skottet smiter precis utanför Jespers vänstra stolpe. Istället fortsätter GFK trumma på för att få in en boll men som så många gånger förr kontrar det andra laget in en boll när laget som ligger under flyttar fram allt man har. Kronäng gör i stort sett 0-2 med matchens sista spark för strax efter avspark blåser domaren av matchen.

Det är som förgjort för GFK att göra mål nuförtiden. Dyker det upp något läge i straffområdet är man antingen tiondelen för sen eller så står motståndare i vägen. Känslan är att man för jobba minst dubbelt så hårt som sina motståndare för målen men det är väl så det är när man ligger där GFK ligger. Inför dem avslutande två matcherna ligger Fristad en poäng före samt ett plusmål. För GFK gäller härnäst Skepplanda borta på lördag, samtidigt som man hoppas lokalrivalen Södra Ving kan knipa poäng, helst alla tre, när man möter Fristad på bortaplan på måndag. Skulle Södra Ving göra det samtidigt som GFK får med sig ett bra resultat hem från Skepplanda skulle GFK ha allt i egna händer i sista omgången där man möter Borås AIK hemma, samtidigt som Fristad möter Skene borta.

Startelvan mot Kronäng:

Jesper Johansson – Björn Berglund, Emil Andersson, Marcus Eklund, Markus Lindahl – Simon Forsblad, Henrik Gustavsson – Daniel Yngvesson, Johan Larsson (K), Pierre Hallin – Oskar Lid

Tobias Gustavsson, Fabian Johansson, Ibrahim Nazari, Alexander Svensson, Albin Ek