Gällstads FK – Södra Vings IF 0-2 (0-0)

2017-08-20 12:35
Ett väldigt uddlöst GFK hade svårt att få igång ett eget anfallsspel och till slut gav Södra Vings spelövertag utdelning.
  • Uppdaterad: 2017-08-20 12:35

Första halvlek är inte mycket att nämna. En allmänt tempofattig och dålig division 4-halvlek. GFK låg lågt och Södra Ving hade mycket boll utan att för den sakens skull ha många chanser. Bästa chansen kommer efter en dryg halvtimma när Jonas Hulander får iväg ett skott från straffområdeslinjen. Men Rickard i GFK-målet är med på noterna och tippar över bollen till en resultatlös hörna. I den andra halvleken har GFK förhoppningen att jämna ut spelet, men redan till en början är det mycket bolltapp och felbeslut så Södra Ving får återigen diktera spelet. Efter en dryg kvart in på andra har dock GFK en bra period när man får iväg ett par skott som vållar bekymmer för Marcus Andersson i Södra Vings mål. Men mitt i GFK:s bästa period i matchen gör Södra Ving 1-0. En lyra in i Gällstads straffområde där SVIF-huvud når högst och bollen går till en fristående Henrik Svedberg som snyggt halv-bicykletar in bollen. Med kvarten kvar skapar GFK ett par farliga lägen via fasta situationer men närmare än väldigt nära kommer man inte och med bara några minuter kvar av matchen kontrar Henrik Svedberg in sitt andra mål för matchen.

Södra Ving blev till slut för tunga och vann rättvist. Man besitter en fantastisk offensiv och det är få lag i serien som kan matcha den. GFK hade oerhört svårt att få igång något eget spel och när man ligger såpass lågt som man gör i första halvleken är det svårt att efter ett tag flytta fram laget och bli mer offensiva. Härnäst väntar Skene och det får man bl. a. göra utan Simon Forsblad som i slutminuterna drog sig årets tredje varning.

Startelvan mot Södra Ving:

Rickard Josefsson – Emil Andersson, Björn Berglund, Marcus Eklund, Markus Lindahl – Simon Forsblad, Henrik Gustavsson – Tobias Gustavsson, Johan Larsson (K), Fabian Johansson – Oskar Lid

Daniel Yngvesson, Mattias Johansson, Alexander Svensson, Ebrahim Nazari, Andreas Berglund