Göta BK – Gällstads FK 3-2 (2-0)

2017-09-12 16:27
Göta var klassen bättre matchen igenom, men GFK gjorde det ändå gastkramande mot slutet.
  • Uppdaterad: 2017-09-12 16:27

Göta inledde första halvleken bra och skapade matchens första chans när man nickade tätt över i matchminut 6. Göta spelade finurligt på mittfältet och med mycket triangelspel utmanövrerade man GFK. I den 26:e minuten gör Göta 1-0 efter att Götaanfallare löpt emellan GFK:s mittbackar, tagit emot bollen och skjutit från straffområdeskanten. Gällstad har fortsatt svårt och får försvara sig mycket men emellanåt kommer man upp i banan och man har ändå två hyfsade avslutslägen via Fabian Johansson och Markus Lindahl, men Götas målvakt har bra kontroll på båda avsluten. I halvlekens sista minut utökar Göta ledningen till 2-0. Ett instick når Götaanfallare som blir fri i straffområdet. Touchen blir lite dålig men då fyller ytterligare en Götaspelare på inne i boxen och trycker till bollen in i nätmaskorna.

Till den andra halvleken hoppas man få se en uppryckning från GFK, men istället är det Göta som fortsätter trumma på och i den 50:e minuten är man väldigt nära att utöka ledningen när en Götamittfältare drar på en häxpipa från 35 meter. Skottet tar i överliggaren och går över. I den 61:a minuten reducerar GFK när Oskar Lid hittar Johan Larsson med ett inlägg från höger. Johan blir väldigt ren och kan lugnt placera in 2-1 med huvudet. Därefter har Gällstad en väldigt bra period och Göta ställer sig allt lägre med laget. I den 68:e minuten kommer bollen in från kanten efter andravågsspel från en hörna. Bollen hamnar hos Johan som försöker placera in bollen när motståndare slänger sig framför honom, men bollen går någon centimeter utanför stolpen. i den 75:e minuten håller sig Johan framme igen, denna gång på en hörna, då målvakten boxar bollen på Johan men återigen går bollen strax utanför. I anfallet efter gör Göta 3-1 när man kontrar och ett inspel styrs oturligt in i eget mål via Gällstadben. Gällstad ger trots det prekära läget inte upp och med bara någon minut kvar av ordinarie tid hittar Pierre Hallin Albin Ek vid den bortre stolpen och 15-åringen trycker in sitt första A-lagsmål med pannan till 3-2. Trots rejält med övertidsminuter (bl a pga. avsaknad av bollkallar) hittar ett desperat GFK inte till något kvitteringsläge och matchen slutar 3-2 till Göta.

Ett resultat som i ärlighetens namn kunde varit större då Göta, främst under den första halvleken, var klart bättre. Det var GFK-spelare som reagerade och inte agerade på planen och något som får bli bättre under dem tre sista matcherna. Man får ändå applådera moralen som man visar i andra halvleken. Härnäst väntar Kronäng hemma på lördag och nu är det dags att börja ta någon trepoängare om man ska klara Division 4-spel till nästa år utan kvalspel. Nu fick man dock lite oväntad hjälp när Mariedal bortaslog Fristad, eller om man till och med får se upp för Mariedal som ligger 6 poäng bakom under strecket…

Startelvan mot Göta:

Andreas Berglund – Jesper Johansson, Emil Andersson, Marcus Eklund, Markus Lindahl – Daniel Yngvesson, Simon Forsblad, Johan Larsson (K), Pierre Hallin – Oskar Lid, Fabian Johansson

Alexander Svensson, Albin Ek, Zaman Esmail, Simon Brovall