Inför: Gällstads FK - Borås AIK

2017-09-29 20:17
Imorgon bestäms det om GFK:s säsong kommer bli förlängd eller om man klarar sig undan kval när man tar emot Borås AIK på Rånnevi kl. 15.00.
  • Uppdaterad: 2017-09-29 20:38

Förutsättningarna är glasklara. GFK måste vinna och samtidigt få hjälp av Skene IF som måste plocka en vinst mot Fristads GoIF. Något av lagen måste dessutom vinna med mer än ett mål om GFK ska hålla sig kvar i division 4 utan att behöva kvala. Skulle inte detta gå vägen väntar alltså kval där GFK kommer lottas in i en trelagsgrupp med två andraplacerade lag från division 5. I nuläget Trollhättans FK, Sätila SK, Brämhults IK och Fagersanna IF. Hur många lag som från ett sådant gruppspel går upp avgörs av upp- och nedflyttningar av västgötalag i division 3.

Motståndarna Borås AIK har efter nedflyttningen från division 3 haft ett tufft år med en del spelartapp inför säsongen och tränaren Hoshi Solaimani har fått kämpa med en tunn spelatrupp under hösten. Lagen har inför imorgon bara tagit två poäng vardera under hösten så det är två formsvaga lag som möts på Rånnevi.

I GFK står det klart att Fabian Johansson missar morgondagens match efter att han sträckte baksida lår mot Skepplanda. I målet återfinns Rickard Josefsson efter att ha missat dom två senaste matcherna pga. sjukdom och jobb. Tränare Claes Lid har dock en del huvudbry inför matchen då en del spelare varit krassliga under veckan och man i nuläget inte vet hur pass friska dom hinner bli tills imorgon. Därför utgår man just nu från att dem som bäst kan sitta på bänken men det kan hinna ändras till imorgon.

Preliminär startelva:

Rickard Josefsson – Emil Andersson, Björn Berglund, Marcus Eklund, Markus Lindahl – Tobias Gustavsson, Alexander Svensson, Henrik Gustavsson, Johan Larsson – Pierre Hallin, Oskar Lid

Preliminär bänk:

Jesper Johansson, Daniel Yngvesson, Simon Forsblad, Ibrahim Nazari, Christian Luker, Fabian Larsson