Inför: Sparbanken Futsal Cup

05 JAN 2019 19:55
Imorgon är det dags för det traditionsenliga kommunmästerskapet i futsal. Ett mästerskap som i år firar 40 år.
  • Uppdaterad: 05 JAN 2019 19:55

Förra året segerlag

Mästarlaget 2018

Det är en tuff grupp den regerande mästaren Gällstads FK har hamnat i. Man ställs mot UIFK A, Södra Ving, Tvärred/Vegby samt Redväg. I grupp B hittar vi Åsarp-Trädet, Paratodos, Hössna/Timmele, Marbäck och UIFK J.

Gällstads FK ställer i år upp med sin största trupp på väldigt länge, då det finns ett par frågetecken gällande småskador på ett par spelare. Detta är truppen spelande futsaltränaren Pierre Hallin tagit ut:

1. Emil Stenberg

3. Viktor Lid

5. Henrik Gustavsson

6. Sebastian Forsblad

7. Mattias Järsenholt

9. Oskar Lid

10. Pierre Hallin

11. Tobias Gustavsson

12. Fabian Johansson

13. Marcus Eklund

16. Albin Ek

17. Daniel Svenningsson

21. Emil Andersson

Den skarpsinte noterar givetvis att det finns ett par namn som normalt sett inte spelar i GFK, men eftersom Dalstorp inte spelar under vinterhalvåret har Sebastian Forsblad, Viktor Lid, Daniel Svenningsson och Mattias Järsenholt valt att skriva över sig på GFK i futsal. Viktor och Sebastian har gjort så sedan man gick från GFK till Dalstorp, men nya inför den här säsongen är Daniel och Mattias. Daniel har hittills varit med under alla turneringar GFK spelat, medan ”Järsen” gör sin debut imorgon. Att dessa har skrivit över sig gör mycket, både träningsmässigt och truppmässigt då det inför vissa cuper är svårt att få ihop lag. Om det även kan skapa ett band för dessa spelare till GFK inför framtiden är det givetvis ett extra plus…

Tränare Hallin om sina tankar inför morgondagen:

”- Alltid lika roligt och inspirerande att spela ”Minuten Cup”. Vi har i år en väldigt bra trupp, kanske en av de bättre GFK haft. Målet är givetvis att försvara titeln från förra året, men som alltid i futsal är det väldigt små marginaler och det gäller att ha flytet på sin sida för att kunna gå hela vägen.”

Speltider för GFK:

09.15           GFK – UIFK A

09.45           Tvärred/Vegby – GFK

10.15           GFK – Södra Ving

10.45           Redväg – GFK

Förutsättningar:

Ettan i Grupp A möter tvåan och trean från Grupp B. Tvåan och trean från Grupp A möter ettan från Grupp B. Från dessa grupper går sedan två lag vidare till semifinal.

Slutspelet beräknas starta ca. 14.15.

Om man inte kan vara på plats i ett fullsmockat Sporthallen imorgon, bör man kunna följa liveuppdateringar via: