Hoppa till sidans innehåll

Referat: Kronängs IF – Gällstads FK 3-2 (2-0)

23 APR 2019 15:56
Ett ganska nytt GFK med många yngre som inte spelat i Division 4 ännu, tog sig an en av seriefavoriterna i form av Kronängs IF i seriepremiären under skärtorsdagen.
  • Uppdaterad: 23 APR 2019 15:56

Och det började väl inget vidare när Kronäng tog ledningen redan i den 7:e minuten genom den forne superettanspelaren Hampus Gustavsson (med ett förflutet i Norrby, Dalstorp och Åtvidaberg). GFK hade svårt mot ett spelskickligt Kronäng som spelade snabbt på konstgräset på Kronäng Arena och tillät inte Gällstad att hinna in i sitt presspel. I den 26:e minuten pekar domaren på straffpunkten. Inte straff enligt GFK:arna, men straff blev det iaf sedan Hampus Gustavsson gjorts ner efter att först ha avslutat och Emil Stenberg räddat men i momentet efteråt stött ihop i en krock. Något märkligt kan tyckas då avslutet redan skett, men domaren stod på sig. Fram stegade Kronäng-kaptenen David Hansson och behärskat placerade in 2-0. Då var det nog inte många som trodde att GFK skulle kunna göra match av det hela då man fram till detta varit helt utspelade. Men spelet jämnades ut ju längre halvleken pågick utan att GFK för den sakens skull skapade några heta lägen.

I den andra halvleken började GFK sätta en högre press och det gav utdelning i den 49:e minuten när Ibrahim Nazari skära av ett pass från Kronängsback. Han avancerar mot mål och samspelar med Pierre Hallin innan han får tillbaka bollen vid straffområdeskanten och med en kroppsfint kommer han förbi den sista försvararen och lägger sedan bollen över utrusande målvakt till 2-1. GFK börjar nu mer och mer att ta över matchen, mycket tack vare arbetshästen Pierre Hallin (bäst i GFK denna afton) som transporterar mycket boll från sin centrala mittfältsposition. I den 61:a minuten är Pierre ånyo lyckosam i sin press när han stjäl bollen och trampar förbi sin försvarare. Han trycker sedan in bollen mot den bortre stolpen där Oskar Lid kan tacka och ta emot när han får öppet mål till 2-2. I detta läge är känslan att det ska kunna gå vägen för ett hårt arbetande GFK då Kronäng känns perplexa och stumma. Men istället sticker Kronäng upp och matchens (och troligen även hela seriens) bästa spelare Hampus Gustavsson får bollen utanför straffområdet och rundar hela GFK-försvaret innan han retfullt enkelt rullar in 3-2 i matchminut 69. Det målet hade nog kunnat slå undan benen för dem flesta lag men man fortsätter på den inslagna vägen och pressar högt och skapar en del kvitteringslägen. Men det vill sig inte denna gång och Kronäng går segrande ur seriepremiären.

En stor eloge till grabbarna som visade stark moral när man är på väg att vända ett svårt utgångsläge i andra halvlek. Kul även att se att division 4-debutanterna tog för sig på det vis man gjorde, speciellt dem två spelarna som precis hann bli spelklara till matchen och därmed även gjorde debut i den orangea tröjan, Argjent Bacay och Seb Carlsson. Sen får man även plussa Pierre Hallin som gör en kanonmatch där han med sina bolltransporter kliver förbi Kronängs mittfältare och skapar chanser åt oss på det viset. Det gav även en chans för försvaret att andas ut där målvakten Emil Stenberg och mittbacken Emil Andersson båda drogs med feber/förkylningar. Där hoppas vi påskledigheten gjort dem gott och att man är 100% till nästa match som spelas nu på torsdag, kl. 19.30 mot Skepplanda på Lassalyckan. Man kan ju även hoppas att dom äldre/rutinerade som saknades i premiärmatchen snart kommer tillbaka från sina skador, men det kan nog tyvärr dröja ett tag för dem flesta.

Laguppställning:

Emil Stenberg – Pontus Leander, Emil Andersson, Johan Larsson (K), John Rosell – Mattias Johansson, Ahmad Husseini, Pierre Hallin, Daniel Yngvesson – Ibrahim Nazari, Oskar Lid

Avbytare:

Fabian Larsson, Argjent Bacay, Mahdi Akhlaghi, Seb Carlsson, Zaman Esmaili

Skribent: Skribenten
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Gällstads FK - Fotboll
Ivanhoe AB, Trikågatan 2
52360 Gällstad

Kontakt:
Tel: 0321688490
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Guldsponsorer

Lager 157

Hallgrens Buss

ICA-Anders Gällstad

Ivanhoe

LH-Tryck

Haglund Industri

Ulricehamns Sparbank

 IETV