Skepplanda BTK - Gällstads FK 0-0 (0-0)

2017-09-24 15:06
I och med det mållösa resultatet fick GFK med sig en pinne hem. Hur viktig den kommer bli i slutändan får vi en indikation på imorgon när bottenkonkurrenten Fristad tar sig an Södra Ving.
  • Uppdaterad: 2017-09-24 15:06

Annars inleddes matchdagen likt förra helgen. Med att spelare ringer och meddelar att man insjuknat. I detta fall kaptenen, Johan Larsson. I mål fick ytterbacken Jesper Johansson ånyo ställa sig, men det har varit klart sedan ett par veckor tillbaka då Rickard Josefsson och Andreas Berglund båda var otillgängliga. Jesper har skött sig med bravur i målet under dem två matcher han varit tvungen att stå och agerat med pondus i luftrummet samt allt som oftast motat skotten han fått mot sig. Annars inledde matchen med att Skepplanda i den 8:e minuten skjuter i stolpen. I den 10:e minuten gör GFK detsamma när Pierre Hallin vänder runt utanför straffområdet och får till ett skott som tar i stolpens utsida. Gällstad ligger matchen igenom lågt och låter Skepplanda rulla boll. Skepplanda har svårt att komma igenom och fastnar ofta i GFK:s centrala försvar. Målchanserna haglar inte i matchen och det dröjer till 36:e minuten innan det återigen blir farligt. Denna gång vinner Pierre Hallin en hård duell med målvakten varpå bollen trillar ner vid hans fötter. Med ryggen mot mål hinner han inte riktigt uppfatta hur ren han är och avslutet blir lite förhastat då bollen sakta rullar i stolpen innan den studsar ut i banan och Skepplanda kan få undan bollen. I den 39:e minuten drar en Skepplandaspelare på från långt håll och Jesper Johansson har lite bekymmer med bollbanan på skottet men kan ändå med viss möda styra bollen till en resultatlös hörna.

I den andra halvlekens inledning håller sig Pierre framme igen och får till ett vänsterskott som målvakten får en hand på och styr tätt över ribban. Andra halvlek präglas annars mycket av ställningskrig på mitten och inget av lagen får några längre anfall. GFK:s bästa chans i den andra halvleken får inbytte Chris Luker med en kvart kvar när han får till ett avslut innanför straffområdet som målvakten gör en bra benparad på. Mot slutet har Skepplanda ett par avslut utifrån men dom vållar inga bekymmer för Jesper i målet. I den 90:e minuten får Skepplanda en hörna. Hörnan slås så den dimper ner vid den bortre stolpen. GFK har svårt att få undan bollen och Skepplanda biter fast bollen i straffområdet. Bollen far mellan spelarna och när Tobias Gustavsson ska rensa bollen vid den högra stolpen kommer en Skepplandaspelare med sträckt ben och sulan upp och får bollen på sig och bollen studsar in i mål. Bedrövade GFK:are hänger med huvudet innan man uppfattat att domaren blåst av för farligt spel, därav inget mål. Inga våldsamma protester från Skepplandaspelarna så vi får anta att domaren tog rätt beslut. I och med den (vunna?) poängen lever GFK:s hopp om fortsatt spel i fyran utan att behöva kvala sig kvar.

En extra eloge till Jesper som sagt men även till inhopparna som gör det bra när man kommer in. Christian Luker som fick hoppa in när Fabian Johansson fick kliva av i mitten av första halvlek (trolig sträckning i baksida lår) hittade en bra yta mellan Skepplandas mittfältare och försvar och även Fabian Larsson som kom in med kort tid kvar visade med en vunnen närkamp direkt att man hade den rätta inställningen. Nu väntar imorgon som sagt en intressant drabbning mellan Fristad – Södra Ving innan vi vet alla förutsättningar inför den sista omgången. Räkna med att många GFK:are hoppas på att få lite hjälp av kommunrivalen.

Startelvan mot Skepplanda:

Jesper Johansson – Emil Andersson, Björn Berglund, Marcus Eklund, Markus Lindahl (K) – Tobias Gustavsson, Simon Forsblad, Alexander Svensson, Pierre Hallin – Fabian Johansson, Daniel Yngvesson

Christian Luker, Ibrahim Nazari, Fabian Larsson, Daniel Persson. (Dom tre förstnämnda inbytta)