8 Sjötofta A/Nittorp U/Limmared (9:9) 13 0 1 12 1

18:45

Sjötofta A/Nittorp U/Limmard U (9:9)

Referat

Seger i damernas hemmapremiär!

Inför 78 personer på Åvalla, blev det seger i hemmapremiären mot Sjötofta men det satt långt inne trots ett massivt spel- och chansövertag.

Inledningsvis hängde Sjötofta med och hade ett par chanser, men Lovisa Johansson och backlinjen kunde avstyra det mesta. Men ju längre matchen gick tog Gällstad över. Man vann mycket boll centralt och kunde spela ut bollen på kanterna, till Astrid Jacobsson och Elin Eriksson som ofta kom till inläggslägen. Ebba Berglund och Therese Jerlbo var ständigt ett hot och Therese har en av halvlekens bästa chanser när hon kommer förbi målvakten, men kan inte riktigt kontrollera skottet som går i burgaveln. Någon minut senare går ett inspel från vänster igenom straffområdet och hamnar framför Elins fötter, men avslutet träffar inte mål. Halvleken slutar mållöst trots en ren chanskavalkad mot slutet.

Andra halvlek tar GFK över ännu mer och första kvarten skapar man en handfull farligheter men bollen verkar inte vilja gå i mål. Spelövertaget bedarras sedan i 10 minuter innan Gällstad på nytt ökar tempot. I den 75:e minuten blir Elin Eriksson nergjord i straffområdet. Hon tar själv hand om straffen och sätter den säkert i mål, 1-0. Ett par minuter senare gör Engla Skoglund 2-0 från nära håll på en hörna. I samband med målet skadar sig Sjötoftas målvakt när hon faller i backen. Vi hoppas att det gått bra och ett snabbt tillfrisknande. I slutminuterna fastställer Alma Ljunghager slutresultat till 3-0 när hon placerar in bollen.

En bra match från Gällstad som med lite bättre utdelning borde gjort lite fler mål. Härnäst väntar Södra Ving/Hössna/Timmele på Idrottsparken i Timmele, kl. 19.00 på torsdag.

Vi tackar funktionärerna, bollisorna och övriga som ställde upp under kvällen och som skötte sig förträffligt!

Sophia Svensson 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng