19:00

Sandareds IF

Referat

Sandared numret större än GFK

Höstpremiär och en viss förväntan låg i den varma Augusti-kvällen. Tyvärr skulle Sandared visa sig vara numret för stort och ta hem en rättvis seger.

Sandared var laget som tog hand om kommandot direkt, men GFK:s försvar kan få ut Sandareds anfall åt kanterna där antingen Jonathan Kisch suger åt sig inläggen eller där backlinjen kan få undan bollen. Gällstad å sin sida kör gång på gång fast och man blir något baktunga där Sandared tillåts diktera spelet. Man ser dock ut att hålla stången till halvtidsvilan men med 5 minuter kvar av halvleken kommer ett inspel från vänsterkanten som i sin tur petas vidare till Daniel Sijan som avlossar ett otagbart skott från strax utanför straffområdet som borrar sig in i nätet bakom Jonathan Kisch till 0-1.

Den andra halvleken är oerhört lik den första och GFK har fortsatt svårt att få till ett anfallsspel. Sandared är desto farligare och i den 59:e minuten utökar man sin ledning. Vänsterbacken följer med upp i ett anfall och får tillbaka bollen sedan vänsteryttern kört fast. Med sitt inlägg hittar han en fristående Alexander Karlsson i den bortre ytan i straffområdet som inte har några problem att överlista en utlämnad Kisch och 0-2. GFK:s första chans i matchen kommer sedan efter ett inspel från vänsterkanten som hittar en framlöpande Rasmus Grönkvist som istället för att chansa att dra till med vänstern, försöker dra med sig bollen med en höger yttersida och chansen rinner ut i sanden. Oerhört synonymt för kvällens GFK där den riktiga beslutsamheten inte fanns. I slutminuterna gör sedan Sandared 0-3 sedan Jesper Sandberg Hesselgren runnit igen ett högt stånde GFK-försvar och rullar in bollen i friläge.

Jonathan Kisch 1 0 0 5 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng