19:00

Gällstads FK

Referat

Viktiga poäng bärgades mot Fristad

En tidig sexpoängsmatch skulle man kunna kalla mötet i tisdags, borta mot Fristad. Förlust och Fristad hade varit förbi på bättre målskillnad. Vinst och sex poäng försprång på Fristad som då var kvar på den negativa kvalplatsen.

Matchen började GFK något mer offensivt än hemmalaget, men Fristad började sakteliga flytta fram sina positioner, vilket gav ytor till GFK att kontra på. Men skärpan när man var på väg framåt fanns inte där och Fristadförsvaret ställs inte på några större prov. GFK-försvaret å sin sida fick vara lite mer alerta när Fristad kom runt på kanterna och man löste det mesta med bravur. När klockan tickar upp mot 45 minuter får GFK frispark strax utanför Fristads straffområde. Sebastian Forsblad slår in en lyra som Simon Broman är på och bollen dimper ner framför Elias Andersson som får tre försök på sig att få in bollen innan han lyckas till 0-1. Mycket skönt och psykologiskt viktig precis innan halvtidsvilan.

Den andra halvleken börjar lika bra som den första slutade för GFK, för det dröjer bara någon minut in på halvleken innan Elvin Cuni utökar ledningen till 0-2. Jacob Björklund gör en fin manöver vid hörnflaggan innan han hittar Elvin med ett inspel som han tar emot utanför straffområdet. Utan pardon piskar han till bollen med högerdojjan och smack, rätt upp i nättaket! GFK har därefter en bra period där man har lägen för att utöka ledningen, men Fristad håller rent. GFK har bra koll på sakerna och Fristad får allt som oftast ta avslut från långt håll när man sticker upp. Men i den 88:e minuten hänger inte ett alltmer tröttkört GFK-försvar med och Fristad gör 1-2 och lite spänning sista minuterna. Men GFK vinner med 2-1 och tar en mycket viktig seger inför fortsättningen.

Jonathan Kisch 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng