Dalsjöfors GoIF

Referat

Sent poängtapp i jämn match mot Dalsjöfors

En förmatch som lockade storpublik, härligt väder och Gällstaddagarna gav lördagens match mot Dalsjöfors en härlig inramning. Tyvärr blev väl inte slutresultatet vad majoriteten av publiken önskade men man fick se en jämn tillställning där det kämpades om att få med sig tre poäng.

Matchen var som sagt oerhört jämn, där GFK efter en kvart fick en alldeles ypperlig möjlighet att ta ledningen. Efter en hörna för Dalsjöfors rycker Elvin Cuni ifrån sin försvarare på högerkanten. På den andra kanten stormar Lias Gustafsson och Ibrahim Nazari fram och en ensam Dalsjöforsförsvarare försöker hindra inspelet. Bollen slås av Elvin och Lias är den som försöker sig på avslutet, men trots två försök får han ingen ordentlig träff på bollen utan får se den rulla retfullt utanför stolpen. Dalsjöfors första målmöjlighet kommer när man får frispark i höjd med GFK:s avbytarbås. Bollen slås i en lyra mot den bortre stolpen där Jonathan Kisch blir hårt ansatt. Såpass hårt att han inte får grepp på bollen och den studsar ner någon halvmeter från mållinjen, men hinner rensas undan av GFK-försvaret innan någon Dalsjöforsare hinner fram. Gällstad känns annars något farligare i första halvlek, men den förblir mållös när domaren förkunnar den över.

Andra halvlek är fortsatt jämn och dom båda lagen försöker bryta dödläget men man skapar inte dom riktigt farliga chanserna. Matchen går lite i stå och man väntar sig att matchen ska öppna upp sig något och i den 78:e minuten händer det då Dalsjöfors kommer i ett anfall. En nickrensning från GFK blir missriktad och Henrik Svedberg i Dalsjöfors nickar fram bollen till snabbe Henrik Rönnfalk som får någon meter på Oskar Lid som springer i kapp och stoppar upp anfallet en aning. Rönnfalk vrider och vänder med bollen och till slut hittar han Albin Persson som i sin tur hittat en fri yta vid den bortre stolpen och han kan lätt rulla in 0-1 i ett öppet mål. Med bara tio minuter kvar försöker GFK skapa ett tryck mot Dalsjöfors-målet men orken finns inte riktigt där för en anstormning. Med fem minuter kvar får man trots allt ett bra kvitteringsläge då Lias Gustafsson får till ett kanonskott men målvakten får på något sätt upp händerna och styr upp bollen i kryssribban. Det blev GFK:s sista avslut och matchen slutar med Dalsjöfors-seger.

Jonathan Kisch 1 0 0 5 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng