Gällstads FK

Referat

Kollapsen i Nossebro

Vad ska man nämna om lördagens match mot Nossebro?

Man kan tyvärr inte säga att det var oförtjänt att hemmalaget tog hem trepoängaren. Men vi tar det från början...

Matchen började jämt och båda lagen rann igenom och skapade sig någon målchans i början. GFK verkade ändå vara laget som hade lite mer spets och med sina längre inkast fick man lite tryck på hemmalaget. I den 35:e minuten fick man även utdeling när Jocke Johansson förlängde ett inkast som Mattias Johansson nickade in vid den bortre stolpen till 1-0 för GFK. Efter målet var det ändå hemmalaget som fick mest energi och man stack emellan med ett stolpskott.

I den andra halvleken fick GFK lägga sig på försvarssidan då det var Nossebro som tryckte på för en kvittering. GFK hade ändå sina lägen att utöka ledningen, bl a när Lias Gustafsson hann före ett tillbakaspel och la bollen i sidled till Pierre Hallin som tyvärr la bollen någon decimeter utanför det tomma målet. Matchen igenom behövdes det knappt något mer än en långboll för att skapa ett läge för hemmalaget. På en hörna når Nossebro högst och bollen tar i stolpen, därefter får GFK svårt att få bort bollen men till slut lyckas man. Bara något anfall senare kommer Nossebro runt på sin vänsterkant. Ett bra inlägg senare har avslutet tagit i ribban och möjligen har Kisch i samma veva boxat en hemmaspelare i huvudet, men det är inget som varken domare eller GFK:are märkt av. I den 85:e minuten får Nossebro en frispark ett par meter utanför straffområdet sedan man blivit nergjord under en omställning. Frisparken sitter sedan lågt om vänster till Jonathan Kisch till 1-1. Båda lagen har sedan sina chanser till att ta hem segern på övertiden. För GFK:s del sticker Rasmus Grönkvist fram men får sitt avslut rakt på målisen. I anfallet efter rinner Lias Gustafsson igenom men bredsidan blir något tam och Nossebros målvakt samlar in bollen. Han slår då en lång utspark och det vill sig inte sämre att man ett par passningar senare står helt allena framför Kisch och skickar in 2-1, strax innan slutsignalen går.

En tung förlust då en vinst nästintill säkrat nytt spel i fyran, men sett till matchen i sin helhet absolut inte är helt fel att Nossebro tog sin första trepoängare för året. Nu vill det till att GFK höjer sig ett par snäpp dom sista omgångarna om man på egen hand vill ta poängen som behövs för att nästa säsong ställas mot grannen Tvärred/Vegby (som ligger bra till för att ta steget upp från femman) samt UIFK (som ser ut att få det svårt att hänga kvar i trean).

Jonathan Kisch 1 0 0 8 2 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng