16:00

Skene IF

Referat

Uddamålsförlust mot Skene

Efter höstens knapra poängskörd och med förra helgens bottennapp, hoppades man på en reaktion när GFK ställdes mot topplaget Skene under söndagseftermiddagen. Tyvärr började det illa när Skene efter drygt tio minuter rann igenom med två spelare i ett friläge där Skenes skyttekung, Sonny Ögärd blev serverad öppet mål mot en övergiven Jonathan Kisch, 0-1. Men GFK reagerade bra på målet och i anfallet efter suger Rasmus Grönkvist åt sig en mindre bra rensning från Skene och avancerar mot mål. Ett par meter utanför straffområdet trycker han av ett skott som tar klockrent i stolpen och ut. GFK jämnar ut spelet något där Skene har mycket boll men det är inte ofta man kommer igenom GFK-försvaret. Men i den 25:e minuten hänger GFK inte med. En krossboll från vänsterkanten når inlöpande ytter som lägger ner bollen till Sonny Ögärd som på nytt gör mål, 0-2. GFK låter sig inte nedslås utan har ett par försök att reducera innan halvtidsvilan, men närmare än något halvläge vid hörna kommer man inte innan domaren förkunnar att halvleken är över.

I den andra halvleken är det ett Skene som sjunker hem och slår vakt på sin ledning, men GFK sätter in en bra press och vinner ofta bollen högt upp i banan. I den 52:a minuten visar Rasmus Grönkvist att skottet i första halvlek var något av ett testskott för i ett liknande läge, vid straffområdet, drar han återigen på men denna gång går bollen rakt upp i nättaket, 1-2. Bara några minuter senare får GFK straff sedan bollen tagit en olycklig studs upp på Skeneförsvarares hand. Sebastian placerar bollen på straffpunkten och skjuter sedan mitt i mål, då målvakten går åt sitt höger, till 2-2. GFK går sedan för ytterligare mål mot ett skärrat Skene. Men som så många gånger förr, när man trycker framåt, blottar man sig bakåt och Skene får ytterligare ett friläge som Sonny Ögärd gör sitt och Skenes tredje mål för dagen, 2-3. Sista halvtimmen trycker GFK på för en kvittering och trots en del bra chanser, främst på fasta situationer, vill bollen inte in eller så är man någon tiondels sekund sen in i situationen. Det slutar med förlust, 2-3.

Härnäst väntar en oerhört intressant omgång. På fredag möts lagen som slåss med GFK om att undvika negativt kval, Byttorp - Fristad, medan GFK ska ta sig an Torestorp/Älekulla på Svansjövallen (Torestorp) på söndag. En seger mot TÄFF skulle mycket väl kunna säkra nytt kontrakt, men det blir tufft då TÄFF varit ett av höstens starkaste lag där man även lyckades bra i DM där Dalstorp till slut blev för övermäktigt.

Jonathan Kisch 1 0 0 7 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng