16:00

Göta BK

Referat

Kanonavslutning när GFK slog seriesegraren

GFK avslutade årets seriespel på bästa tänkbara vis när seriesegraren Göta kom på besök. Med en rakt igenom stabil insats tog man hem en fin skalp genom att vinna med 4-2.

Lagom till matchstart började dom mörka molnen hopa sig över Åvalla när årets sista seriematch skulle spelas. Göta börjar inledningsvis försöka hitta ytor framför GFK:s backlinje och med väggspel spela sig till lägen, Men GFK läser Göta bra och förhindrar dom flesta attackerna. När drygt tretton minuter är spelade kommer GFK i en motattack. Bollen hittar ut till Linus Håkansson på högerkanten som kliver in i banan. Han spelar i sin tur bollen i sidled till Albin Ek som möter bollen med en välplacerad bredsida som letar sig in i nätet invid Götamålvaktens högra stolpe till 1-0. Matchbilden håller i sig men GFK stöter ofta och bra när Göta försöker hitta ytan framför backlinjen. I den 35:e minuten hänger man dock inte med och Viktor Mollapolci rinner igenom och gör 1-1. Bara någon minut senare tar Gällstad ånyo ledningen. Bollen kommer ut på vänsterkanten där 1-0-målskytten Albin Ek kommer förbi sin försvarare. Hans inspel tar därefter på ett par Götaspelare innan den hamnar i kassen till 2-1.

Till den andra halvleken luftar GFK alla avbytare där backlinjen byts ut till 3/4-delar. Drygt tio minuter in i halvleken kommer en rejäl hagelskur och matchtempot går ner med detsamma, men inte tacklingarna. Den vätare mattan gör sitt till och inbjuder till mer duellspel varpå det blir allt grinigare på plan. I den 73:e matchminuten flyger 05:an Linus fram på högerkanten. Efter en liten fintstopp fortsätter han ner mot kortlinjen och serverar ett inlägg mot den bortre stolpen där 07:an Lias Gustafsson möter bollen med en stenhård högervolley till 3-1 och första målet i A-laget för Lias är ett faktum. Någon minut senare får GFK en hörna från vänsterkanten. Sebastian Forsblad servar den perfekt till Viktor Lid som möter den med varje kvadratcentimeter av ansiktet och GFK tar ledningen med 4-1. Ju längre matchen närmar sig slutet, desto grinigare blir det och solodomaren Robert Facol får dra upp ostskivan flertalet gånger. Med drygt sju minuter kvar reducerar Göta genom Nerkez Berisa till 4-2, men närmare än så kommer inte Göta som därmed får se sig besegrat för första gången sedan 9 juli.

En imponerande insats av GFK som med vinsten blev enda laget med plusstatistik på seriesegraren. En bra avslutning på året som ger gott mod inför nästa säsong, där en mindre bra höst ändå avslutades med två segrar och en sjundeplats i serien till slut. I övrigt gratulerar vi Skene som blev bästa tvåa när man räknar ihop Södra och Norra fyran och då tar klivet till trean ihop med Göta. Vi önskar även Kinna och Byttorp lycka till i det kommande kvalspelet.

Jonathan Kisch 1 0 0 7 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng