19:00

Gällstad/Dalstorp

Referat

Första förlusten för U-laget

Så kom då årets första förlust för U-laget i Utveckling B Ulricehamn. Man hade nog hoppats gå igenom seriespelet utan förlust, men nu blir det inte så. Lite för nonchalant försvarsspel gav två snabba och tidiga mål för Länghem till 1-0 och 2-0, båda inprickade av William Lövgren i den 6:e respektive 7:e matchminuten. Länghem kändes mer fokuserade under den första halvleken där inte mycket stämde för G/D. Lägg därtill att alldeles för mycket fokus las på domaren. Det var mycket gnäll från våra gubbar vid varje situation och attityden är något som måste förbättras framöver. Mot slutet av halvleken skrapar G/D ändå ihop ett par chanser, främst genom Lias Gustafsson, men man förblir mållösa under den första halvleken.

Till den andra halvleken gjordes ett par taktiska dispositioner vilka föll väl ut. Man fick mycket mer lugn och kontroll på mittfältet, vilket gjorde att att man även kunde få med yttrarna med mer i spelet. I den 53:e minuten får G/D en billig straff sedan bollen tagit på en hand inne i Länghems straffområde. Den tar Emil Svensson, en av få som ännu inte gjort mål fram tills nu. Målvakten går åt rätt håll, men returen går ut till Emil som trycker in sitt första mål för året till 2-1. G/D går för det och man har ett gäng chanser att kvitter, men det dröjer ändå till den 80:e minuten innan man får in bollen. Rasmus Grönkvist tar en djupledslöpning med boll och trycker av ett skott i farten som smiter in längs backen till 2-2. Ett par minuter efter kvitteringsmålet, får Länghem frispark halvvägs in på G/D:s planhalva. Skottet ställer dom flesta från G/D som står mellan bollen och målet och till slut har den på något sätt hamnat i mål, 3-2, vilket blir slutresultat.
Efter domarens slutvissla får Rasmus Grönkvist sitt andra gula kort efter tjafs med domaren. Vilket åter leder mig in på att för mycket fokus las på domaren och att attityden måste förbättras.

Härnäst väntar Mariedal på bortaplan nästa onsdag. En match som mycket väl bestämmer vilket lag som tar hem Utveckling B Ulricehamn 2022.

David Nilsson 1 0 0 5 3 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng