Falköpings FK

Referat

Mållös premiär

Äntligen var det dags för premiär! Efter månader av förberedelser var dagen äntligen kommen!

När premiärmatchen mot Falköpings FK sedan drog i gång, bjöds det inte på något finlir direkt. Båda lagen hade vissa ambitioner till kortpassningsspel men utförandet lämnade en del övrigt att önska. GFK inledde annars matchen bäst dom första 5-10 minuterna innan spelet jämnades ut. Målchanserna lyste med sin frånvaro halvleken igenom även om det fanns vissa embryon till chanser, men det tog oftast stopp innan riktiga farligheter uppstod. Första halvleks bästa chans hade gästerna från Falköping när ett inlägg damp ner i straffområdet efter en frispark, men avslutet gick rätt på Jonathan Kisch i GFK-målet som kunde fånga åt sig bollen.

Andra halvlek följde samma mönster som den första, även om GFK tog tag i bollen mer än man avslutade den första halvleken då Falköping hade en bra period. Albin Ek och Ibrahim Nazari försökte bryta sig fram via kanterna medan Fabian Johansson och Simon Broman försökte stånga sig fram centralt, men Falköpings backlinje höll stången. Matchen bästa målchans vaskade Falköping fram med dryga kvarten kvar att spela när man kom runt på kanten med yttern som spelade snett bakåt där bollen möttes i straffområdet, men bollen gick högt över. Även om båda lagen försökte mot slutet, förblev matchen mållös när domaren till sist blåste av.

En helt OK premiär men inte så mycket mer och båda lagen är säkert nöjda med att inte ha förlorat den inledande matchen. GFK ska dessutom vara nöjda med sitt presspel under den andra halvleken där man gång efter annan pressade Falköping till enklare misstag.

Härnäst väntar Värsås på bortaplan och då troligtvis på naturgräs. Då gäller det att man är förberedd och tar den extra löpmetern när det blir lite mer chansartat spel.

Jonathan Kisch 1 0 0 5 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng