IFK Hjo

Referat

Oavgjort mot IFK Hjo

GFK är fortsatt vinstlösa efter matchen mot Hjo, men inte mållösa.

GFK börjar matchen bra och bemästrar planen något bättre än Hjo inledningsvis. Men Hjo kommer in i det och när halvtimmen är spelad får Hjo frisparksläge strax utanför GFK:s straffområde. Den sätter förre Å/T-spelaren Elvedin Kusturica klockrent i krysset, ribba in till 1-0. Ett mål man bara kan applådera. Matchen är efter målet en jämn tillställning.

I den andra halvleken fortsätter spelet vara jämnt, tills dess att Albin Ek drar en rövare från vänsterkanten i den 60:e minuten. Målvakten tar något steg ut när han förväntar sig ett inlägg men Albin drar istället ett skott mot första stolpen. Ett skott målvakten inte kan styra bort utan den går i mål och det är kvitterat till 1-1. Efter kvitteringen har Hjo en bra period och trycker stundtals ner GFK. Men GFK kommer tillbaka och sista tio minuterna har man två frilägen. Det första när Linus Håkansson hoppar över bollen och lurar sin försvarare så han kommer fri. Men avslutet blir från Linus blir något obeslutsamt och går rätt på målvakten. Det andra läget väggspelar sig GFK fram till centralt, men målvakten kommer snabbt ut på Fabian Johansson avslut och kan styra undan bollen.

Matchen slutar således 1-1 och delad poäng. Skönt att målnollan i årets seriespel är sprucken men med lägena man skapar på slutet hade ytterligare mål samt en trepoängare suttit gott.

Jonathan Kisch 1 0 0 6 1 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng