Hoppa till sidans innehåll

GFK kopierar svensk VM-historia

22 MAJ 2018 15:24
I dessa tider går fler och fler in i ”VM-bubblan”. Tyvärr för GFK:s del, har det dem tre senaste matcherna blivit en repris av Sveriges mindre lyckade VM 1990 i Italien, där det blev tre raka förluster med siffrorna 1-2, 1-2, 1-2.
  • Skapad: 22 MAJ 2018 15:24

UIFK – GFK 2-1 (1-0)

UIFK var under dem 90 minuterna som spelades det bättre laget. När GFK kvitterade i den 84:e minuten kändes det dock att ett oavgjort resultat var att vänta. Men när UIFK fick med sig lite medstudsar i den 92:a minuten med en klockren straff som följd kändes det ändå rättvist.

I den 10:e minuten hittar en överlång hörna Daniel Helin på den bortre stolpen. Utan direkt press kan Daniel i det stilla trycka till pannan och 1-0 är ett faktum. UIFK spelar mer utmed backen medan GFK kör på det långa spelet matchen igenom. Och det är UIFK som lyckas bäst med sin matchplan. Genom att även trycka på i närkamperna mot Jimmy Arnesson ser man till att stänga GFK:s uppspelspunkt tidigt i banan. Men man lyckas inte göra det så behövliga 2-0-målet, trots ett kanonläge från David Karlsson när han lyfter en boll över Emil Stenberg i GFK-målet som stryker stolpen. Då händer det som oftast händer, motståndarlaget sticker upp och kvitterar. I detta fall när Jimmy får lite yta och hittar en omarkerad Tobbe Gustavsson vid den bortre halvan av UIFK:s planhalva. Trots en mindre bra mottagning av Tobbe får han ändå tag i bollen och får till ett avslut som finner sin väg under en utrusande Pontus Håkansson i UIFK-målet. I villervallan som följer målet, där GFK ska gå tillbaka från en trebackslinje som gick till vid ”mål-mode” uppstår en del positionsbyten som inte faller väl ut. I den allra sista minuten studsar bollen som sagt UIFK:s väg där Hossein Najafi får bollen och trampar in mot GFK:s straffområde. I ett desperat försök att få undan bollen glidtacklar Oskar Lid, tyvärr inte bättre än att han får undan Najafis ben istället för bollen. En 100 % -ig straffspark och från 11 meter är den forna (?) skyttekungen Daniel Helin säkerheten själv när han skickar bollen i motsatt hörn som Emil slänger sig åt.

GFK:s lag mot UIFK:
Emil Stenberg – Pierre Hallin, Björn Berglund, Marcus Eklund, Markus Lindahl (K) – Simon Forsblad, Johan Larsson – Johan Einarsson, Jimmy Arnesson, Niklas Claesson – Oskar Lid

Avbytare:
Daniel Yngvesson, Fabian Johansson, Albin Ek, Tobias Gustavsson, Emil Andersson, Mattias Johansson

 

Gällstads FK – Rydboholms SK 1-2 (1-0)

Sen då till matchen till Rydboholm. En match som inleddes med en tyst minut till legendaren Jan Berglund som hastigt gick bort två dagar innan matchen. Där dem båda lagen hade svårt att få till något bra spel på grund av, en till synes fin och grön matta från håll, men där bollen studsade betänkligt mer än vad till synes var möjligt. GFK tog ändå ledningen i den 37:e minuten efter en spelvändning där bollen hittade Niklas Claesson som från 25 meter fick till ett otagbart skott för målvakten. I den andra halvleken borde GFK gjort något mål till och sett till att dem tre poängen stannade i ”tygriket”. Men i den 70:e minuten sticker Rydboholm fram och gör 1-1. I ett väldigt misstänkt offsideläge men man ska alltid spela tills domaren blåser. 10 minuter senare slår Rydboholm en långboll som misstajmas av GFK-försvaret. När man inte får undan bollen i förstaläget kommer även Emil Stenberg fel och det blir en kommunikationsmiss som Rydboholmspelare uppfattar snabbast och nickar in bollen till 2-1. I det absoluta slutskedet får Johan Larsson till ett högerskott som inte ser ut att vara till någon fara, men med planens beskaffenhet får den ändå till en studs som får bollen att gå i stolpen. Det är i stort sett GFK:s sista målchans och matchen slutar 2-1 till Rydboholms favör.

Laget mot Rydboholm:

Emil Stenberg – Pierre Hallin, Björn Berglund (K), Marcus Eklund, Markus Lindahl – Fabian Johansson, Simon Forsblad, Johan Larsson, Oskar Lid – Jimmy Arnesson, Johan Einarsson

Avbytare:

Daniel Yngvesson, Albin Ek, Niklas Claesson, Tobias Gustavsson, Emil Andersson

 

Kronängs IF – Gällstads FK 2-1 (1-0)

Matchen började inte bra då Björn fick kliva av direkt i matchinledningen med en befarad bristning i baksida lår. In kom då Oskar Lid vilket medförde en del positionsbyten. Och det är den nyss inkomna Oskar Lid som får matchens första chans då han får bollen som en skänk från Kronängs försvar, men avslutet blir lite förhastat. GFK utnyttjar alla fasta situationer, inkast och hörnor där man är tunga för dagen, och man är nära ett par gånger utan att det blir nätrassel. Kronäng anfaller mycket via sina kanter där man är farliga. I den 37:e minuten har GFK ett par chanser att få undan bollen men på något sätt biter sig Kronäng kvar i ”anfallszon” och efter ett inlägg som studsar mellan ett par ben, får slutligen Kronängs Anton Oscar tag i bollen och avlossar ett skott. Emil Stenberg räddar med benet, men bollen går upp i en båge, ner i backen och med hjälp av spinnen bollen får går den sedan i mål. I halvlek är Gällstadspelarna nöjda med vad man uträttat under dem första 45 minuterna och lovar varandra att man ska fortsätta på den inslagna vägen. Direkt i den andra halvlekens inledning (48:e minuten) får Oskar Lid med sig bollen vid halva plan. Han fortsätter raka spåret mot mål där det ser som att han får bollen för långt ifrån sig, men till slut lägger han bollen över en liggande målvakt, 1-1. I den 59:e minuten får Kronäng en frispark långt ute på vänsterkanten. På en inövad variant slås bollen i mitten där Renzo Dinegro möter för skott. Skottet blir dåligt men framför Emil Stenberg dyker den rutinerade Rares Bota upp och styr retligt bollen förbi Emil i målet och 2-1 till Kronäng. GFK kämpar sedan matchen igenom för att åtminstone få till en kvittering men alla försök förblir fruktlösa och matchen slutar med en tredje rak 1-2-förlust.

Laget mot Kronäng:

Emil Stenberg – Pierre Hallin, Björn Berglund, Marcus Eklund, Markus Lindahl (K) – Fabian Johansson, Simon Forsblad, Johan Larsson, Niklas Claesson – Jimmy Arnesson – Albin Ek

Avbytare:

Simon Brovall, Daniel Yngvesson, Oskar Lid, Kevin Lidh 

Skribent: Daniel Persson
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Gällstads FK - Fotboll
Ivanhoe AB, Trikågatan 2
52360 Gällstad

Kontakt:
Tel: 0703764122
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

Guldsponsorer

Lager 157

Hallgrens Buss

ICA-Anders Gällstad

Ivanhoe

LH-Tryck

Haglund Industri

Ulricehamns Sparbank

 IETV

 

Grohus