Annelunds IF - Gällstads FK 3-3 (1-2)

26 AUG 2020 16:13
Då kom då årets första poängförlust. Inte helt orättvist i slutändan, men ändå snöpligt att tappa en tvåmålsledning i en match där man verkade ha allt under kontroll.
  • Skapad: 26 AUG 2020 16:13

GFK började matchen starkt med en hög press och många vunna bollar på Annelunds planhalva. I den 8:e minuten får Sebastian Forsblad ut bollen till Ibrahim Nazari på vänsterkanten. Ibra utmanar sin ytterback, vickar inåt i banan och skjuter ett skott som touchar framsträckande Annelundsben och går i en båge in i mål vid den bortre stolpen, 0-1. GFK fortsätter på den inslagna vägen och skapar en del målchanser för att utöka ledningen. Efter en dryg kvart kommer därför Annelunds kvittering något ologiskt. Ett inlägg överrumplar Stenberg och den dalar in i mål, 1-1. Därefter har Annelund en hyfsad period i matchen där GFK-försvaret har svårt att kontrollera Annelunds kvicksilver på topp, Jesper Blom, som man söker tidigt i djupled med snabbt slagna frisparkar. Men GFK tar tag i taktpinnen igen och Sebastian Forsblad får en bra chans att återta ledningen för GFK, men avslutet räddas till en resultatlös hörna. I den 24:e minuten hittar Pierre Hallin Oskar Lid med en djupledsboll. Oskar följer bara med bollen innan han trycker till och placerar in 1-2 till GFK. GFK trummar sedan på och gör sin bästa första halvlek för säsongen, men ställningen är 2-1 till GFK när man går in i halvtidsvilan.

Efter drygt fem minuter in i den andra halvleken tilldelas GFK straff. Viss konfundering uppstår då det är en Annelundsspelare som blir liggandes vid en inläggsduell, men han anses ha varit på Marcus Eklund i momentet före. Efter en viss tid för omplåstring lägger Oskar Lid bollen tillrätta på 11-meterspunkten. Han slår dock inte straffen bättre än att Annelunds målvakt kan stöta bort bollen. I den 63:e minuten kommer äntligen GFK:s utökande ledningsmål. Ett långt inkast från Oskar studsar och far via huvuden och målvaktens händer till en fristående Simon Forsblad vid den bortre stolpen som nickar in bollen, 1-3. GFK har full kontroll på händelserna och har knappt tillåtit Annelund till någon chans i den andra halvleken. Men Annelund ger inte upp utan i den 72:a minuten reducerar man sedan GFK inte fått undan ett inlägg, och i andravåg krutar Jesper Blom in bollen via ribban, 2-3. Bara någon minut senare är Annelund återigen hetast på en andraboll och helt plötsligt står det 3-3. Nu råder viss kaos i GFK-laget som inte riktigt förstått vad som hänt. Och det kunde blivit värre då Annelund bara några minuter senare är nära att göra 4-3, men Emil Stenberg gör en kanonräddning på ett skott från nära håll och Viktor Lid får undan returen på mållinjen. GFK har även dem något läge för att ta hem vinsten men matchen slutar 3-3.

Ett något snöpligt poängtapp då allt verkade helt under kontroll, men lite oaktsamhet och man släpper in två bollar. Det går fort emellanåt. Härnäst väntar Valtorp i en seriefinal i en något haltande tabell för tillfället. Matchen spelas på Rånnevi på söndag kl. 15.00. Man kommer ta in 50 åskådare, men vissa restriktioner kommer finnas, så se nyheten angående detta på hemsidan.

Laget mot Annelund:

Emil Stenberg – Elias Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Emil Andersson – Pierre Hallin (K), Sebastian Forsblad – John Rosell, Simon Forsblad, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Fabian Johansson, Simon Broman, Mattias Johansson, Argjent Bacaj