Borgunda IK - Gällstads FK 1-4 (0-2)

28 JUN 2020 03:02
GFK startade säsongen i Division 5 Mellersta på bästa sätt när man städade av Borgunda med 4-1. Ska man vara ärlig kunde segersiffrorna blivit större och med bättre koncentration borde man även hållit nollan.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2020 03:02

Matchen började annars i gammalt klassiskt manér, då båda lagen känner på varandra. Efter cirka 15 minuter börjar man ändå skönja en viss slagsida för GFK som börjar bygga sina anfall med att spela via mittfältet istället för att hitta med den långa direkt. Så mycket tid som man får att bygga varje anfall kan man emellertid inte vänta sig hela säsongen. Matchens första kanonläge startas dock med att en långboll från försvaret hittar Pierre Hallin i djupet som sätter högsta fart mot mål. Avslutet blir dock fjuttigt och Borgundas målvakt fredar sitt mål med en fotparad. Direkt efter första halvleks vattenpaus kommer Pierre ånyo i liknande läge när GFK kontrar. Bollen spelas upp till Pierre som vänder upp och spelar ut bollen till Simon Broman på vänsterkanten. Därifrån löper Pierre på nytt i djupled och får bollen. Den här gången blir det ett mer resolut avslut från Pierre som sätter årets första mål i bortre krysset, 1-0 GFK. Nu börjar GFK ta över fullständigt men det dröjer precis till halvlekens slut innan tvåan kommer. Liknande uppspel som första målet, men nu kommer Ibrahim Nazari i djupet, rundar målvakten och lägger bollen mot det öppna målet. En Borgundaförsvarare slänger sig och försöker hindra bollen att passera mållinjen, men kommer något sent och 2-0 till GFK är ett faktum.

Till den andra halvleken lovar grabbarna fortsätta att trycka på i den tryckande värmen. Tio minuter in i halvleken kommer 3-0 då Mache Lindahl kliver upp på vänsterkanten. Med en genomskärare hittar han Pierre vid bortre stolpen som trycker in bollen i nättaket. Medan Borgunda försöker ändra spelsätt fortsätter GFK komma till kanonlägen. Pierre har ytterligare något läge, Ibra kommer runt på kanten och avslutar, Oskar har ett bra nickläge, Broman skjuter mitt på målis vid jätteläge, Seb väljer att passa istället för att avsluta vid friläge. Så visst fanns det chanser för att göra ett par mål till men i den 86:e minuten kommer ändå 4-0. Ett långt inkast från Viktor hittar broder Oskar som skarvar bollen vidare till Fabbe som lättar bollen över utrusande Borgunda-målis i friläge och ser bollen rulla in i mål. Tyvärr släpper GFK på koncentrationen sista minuten och Stenberg får inte hålla nollan då Borgunda reducerar till 1-4 på matchens sista spark.

Dagens plus:

+ Johan Larsson. GFK:s kapten sätter knappt en fot fel på hela matchen. Trots nackbekymmer inför matchen och en boll stenhårt i ansiktet efter fem minuter visar han sin klass och styr i mångt och mycket GFK:s spel via sin defensiva position på mittfältet.

+ Variationen i anfallspelet. Man blandade spel via mittfältet med långa bollar i djupet när läget var rätt.

+ Mattan. Det var längesedan man såg en såpass exemplarisk gräsmatta som Borgunda kan stoltsera med.

Dagens minus:

– Att Stenberg inte får hålla nollan. Ett uns av okoncentration gav ett baklängesmål. En säsong där varje poäng och mål betyder dubbelt så mycket kan det kosta i slutändan.

– Avsluten. Man borde vara nöjd med att ha gjort 4 mål, men ändå vet man att man borde gjort fler. Med bättre skärpa kunde man lätt gjort det dubbla.

Härnäst väntar Herrljunga hemma på Rånnevi på torsdag. Ingen publik tillåts, men vi sänder matchen via Min Fotboll eller med liverapporter via twitter.

Laget mot Borgunda:

Emil Stenberg – John Rosell, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Mattias Johansson, Johan Larsson (K) – Argjent Bacaj, Pierre Hallin, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Simon Broman, Emil Andersson, Fabian Johansson, Johan Ekman, Seb Carlsson