Edsvära/N. Vånga – Gällstads FK 4-3 (2-0)

28 SEP 2020 21:16
GFK åkte igår på årets första förlust, borta mot ett tungt Edsvära/N. Vånga.
  • Skapad: 28 SEP 2020 21:16

Hemmalaget öppnade matchen starkast och mest initiativrik var vänsterspringaren Gustav Björk som gång efter annan utmanade GFK-försvaret. I den 5:e minuten vinner ENV ett inkast långt upp på sin vänsterkant. Ett långt inkast, skarv vid den främre stolpen av Josef Bender och 1-0 bakom Stenberg i GFK-kassen. Just de fasta situationerna var ENV starka på matchen igenom. Efter målet försöker GFK ta tag i spelet och försöker trilla boll metodiskt mellan lagdelarna. Många gånger gör man det bra och fint, men alltför ofta fastnar man på motståndare den sista tredjedelen. I den 22:a minuten svingar ENV in ett nytt långt inkast. GFK får bort bollen men strax utanför straffområdet möter ENV:s Jhimmy Svantesson upp bollen med en otagbar halvvolley som passerar Stenberg, 2-0. GFK fortsätter på den inslagna vägen där man trillar boll och visar upp ett fint passningsspel, och man kommer till en del avslut främst via Ibra, Simon och Oskar. I halvlekens sista minut kommer GFK:s hittills bästa chans när Oskar slår ett inlägg som passerar allt och alla i straffområdet tills Adde möter upp bollen vid den bortre stolpen, men träffen blir sådär med yttersidan och bollen går ett par decimeter utanför stolpen.

Till den andra halvleken ökar GFK intensiteten ett par snäpp och passningsspelet går i ett högre tempo än i första. I den 50:e minuten får Oskar bollen i djupet (möjligt något offside), spelar bollen tillbaka till Ibra, som på sitt sedvanliga manér fintar sig in i banan och avslutar med högerfoten bakom ENV:s målvakt och reducerat till 2-1. ara ett par minuter senare slår Stenberg en utspark som studsar över ENV-försvaret och når Oskar. Ett par meter utanför straffområdet stannar han upp sin löpning och smäller dit en bredsida i nättaket, 2-2. Nu var GFK på gång, men då är det ENV:s tur att göra två snabba mål. Först ställer ENV om på nytt via sin vänsterkant. Gustav Björk trampar runt sin försvarare och skjuter bollen hårt och lågt vid Stenbergs närmsta stolpe, 3-2. Bara 5 minuter senare får hemmalaget en frispark ett par meter in på GFK:s planhalva. Frisparken lyfter man in och den når Anders Hötomt som frigjort sig vid den bortre ytan och placerar in 4-2 på volley. GFK försöker sätta ENV under tryck men det dröjer till den 80:e minuten tills man får ett kanonläge. Efter en nickskarv blir Rasmus Grönkvist omkullgjord inne i straffområdet och domaren pekar mot straffpunkten. En straff Sebastian Forsblad tar, men inte bättre än att målvakten räddar. Bollen får han emellertid inte tag på och Sebbe kan raka in returen, 4-3. GFK lyfter fram positionerna i ett försök att försöka få till en kvittering, men man får inte till mer än ett par halvchanser och därmed ryker nollan i förlustkolumnen.

Som så många gånger förr har GFK ett bra passningsspel under matchen, men man blir lite låsta runt motståndarnas straffområde. ENV var tunga på sina fasta situationer och var dessutom kvicka i djupled när chansen gavs. Nu återstår bara en match för säsongen, hemmamatch mot Grolanda/Floby på Åvalla på söndag kl. 15.00. Bortalaget har fortfarande en liten, liten chans att nå kval men måste då ta in tre poäng och 8 mål på Valtorp.

Laget mot Edsvära/Norra Vånga:

Emil Stenberg – Emil Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Simon Forsblad, Sebastian Forsblad (K) – Argjent Bacaj, Mattias Johansson, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Anton Andersson, Rasmus Grönkvist, Johan Ekman