Gällstads FK - Herrljunga SK FK 2-0 (1-0)

03 JUL 2020 17:16
GFK tog igår kväll sin andra raka seger i Division 5 Mellersta, och går därmed till sommarvila med full pott i bagaget.
  • Skapad: 03 JUL 2020 17:16

Matchens första avslut har Gällstad när John Rosell prövar lyckan från distans, men skottet går strax utanför. Gällstad är det spelförande laget och får ofta spela bollen utanför Herrljungas straffområde då motståndarna faller hem djupt och med många man. Vid ett par tillfällen är GFK på väg att dyrka upp det lågt stående Herrljungaförsvaret, som när Pierre Hallin kommer runt på kanten och spelar in till Oskar Lid som dyker fram vid den främre stolpen men skottet utanför. Oskar får sedan ett nytt läge när han kommer fram till vänster i straffområdet och lägger bollen i ribban och John kommer först på returen, men dröjer lite med avslutet och en Herrljungaspelare hinner täcka bollen till en av mängder med GFK-hörnor. Hörnorna var bra slagna för det mesta, men tyvärr fick ingen GFK-are någon träff med pannan så det hotade Herrjungamålisen. Men vid ett tillfälle tar Markus Lindahl och Viktor Lid och slår en kort hörna. Efter lite samspel på vänsterkanten dem emellan lyfter sedan Viktor in bollen mot den bortre ytan där Johan Larsson möter upp med en klockren vänstervolley som målvakten inte kan hindra till att gå in. 1-0, GFK! Det blir halvlekens enda mål och i halvtid snackar grabbarna om att gå ut och fortsätta spela på samma sätt även i den andra halvleken.

Tyvärr blev det tvärtom i den andra. Man tappar speltempo, blir stillastående och spelar mycket för sig själva. Andra halvlek inleds dock med att Pierre tar sig fram och likt Oskar lägger bollen i överliggaren. Trots att spelet utjämnas av GFK:s sänkta speltempo känns man aldrig riktigt hotade av Herrljunga utan halveken puttrar på i maklig takt. Med fem minuter kvar blir Pierre kapad i straffområdet när han spelar bollen bakåt till Simon Broman som får bra skottläge. Men straffen döms och med Oskar utbytt får Mache chansen från 11-meterspunkten. Och han gör inget misstag utan säkrar tre poäng till GFK med sitt 2-0-mål.

Kvällens plus:

+ John Rosell. Så länge John orkade var han en av planens förgrundsfigurer med sin löpvilja och beslutsfattning i passningsspelet.

+ Byggnadsställningen och Claes Lid. Med den uppbyggda ställningen fick Claes bra perspektiv på saker och ting på livesändningen, och som vanligt skötte han rapporteringen på ett förträffligt vis.

Kvällens minus:

- Andra halvlek. Att det kan bli så fundamentalt annorlunda mot första halvlek och vad man själva lovar varandra att man ska göra. Att hålla spelet uppe i 90 minuter är något man får jobba på till återstarten i augusti.

- Mobilnätet på Rånnevi. Tyvärr avbröts livesändningen vid ett par tillfällen av det svajiga nätet. Även twitterrapportören hade problem med twitter samt målrapporteringen på Min Fotboll av den anledningen.

Nu tar vi sommarledigt och återkommer den 7/8 med bortamatch mot Säven/Hol.

Laget:

Emil Stenberg – Emil Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Mattias Johansson, Johan Larsson (K) – John Rosell, Pierre Hallin, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Fabian Johansson, Argjent Bacaj, Simon Broman, Johan Ekman, Sebastian Forsblad