Gällstads FK - Södra Vings IF 3-0 (3-0)

04 SEP 2020 15:07
En stabil insats under torsdagkvällen gav stabil seger.
  • Skapad: 04 SEP 2020 15:07

GFK har rivstartat matcherna på slutet och matchen mot Södra Ving var inget undantag. Man tog direkt tag i taktpinnen och skaffade sig ett par halvlägen. Efter cirkus en kvart, får John Rosell bollen på högerkanten och trampar förbi en glidtacklande SVIF-are. Han hittar Pierre Hallin i straffområdet som först skottfintar och sedan kommer till skott. Skottet räddar Kalle Johanson i SVIF-kassen, men inte bättre än att bollen stöter i bröstet på egen försvarare och in i mål, 1-0. Bara någon minut senare hittar Markus Lindahl John med en lång, svepande boll. John får till ett inlägg som touchar ett utsträckande SVIF-ben och går i en båge in i bortre hörnet, 2-0. GFK fortsätter trumma på och får även med sig dem flesta 50/50-duellerna vilket frustrerar SVIF-spelarna. I den 38:e minuten får GFK en hörna. Hörnan slås av Ibrahim Nazari mot den främre stolpen. Där blir det huggsexa om bollen och Mattias Johansson klackar till bollen som hamnar framför Marcus Ekund som kan tåa in den till 3-0.

Den andra halvleken är sedan mest en lång transportsträcka mot slutsignalen. Yrvädret John Rosell tvingas utgå efter cirka en timme sedan han brakat ihop med SVIF:s Alexander Dehlin och i samma veva åkt på en lårkaka samt en smäll på familjejuvelerna. GFK har ett par skott utifrån som Kalle Johansson får stöta bort. I matchens sista minut är SVIF oerhört nära reducering sedan en boll gått förbi Emil Stenberg, men Markus Lindahl hinner upp bollen bakom Stenberg och rensar bort den med en yttersida.

En stabil insats från GFK där man för spelet matchen igenom. Härnäst väntar Tomten på bortaplan nästa lördag.

Laget mot Södra Ving:

Emil Stenberg – Elias Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Pierre Hallin (K), Sebastian Forsblad – John Rosell, Simon Forsblad, Ibrahim Nazari – Mattias Johansson

Argjent Bacaj, Simon Broman, Albin Ek, Emil Andersson, Oskar Lid, Rikard Hellberg