Gällstads FK – Grolanda/Floby 1-0 (1-0)

05 OKT 2020 16:12
GFK vann gårdagens avslutande match i Division 5 Mellersta och blev därmed 100 %-iga på hemmaplan denna komprimerade säsong.
  • Uppdaterad: 05 OKT 2020 16:12

GFK börjar matchen bra och redan den första minuten får man ett bra läge när Oskar Lid tar skott mitt framför mål, men skottet går mitt på målvakten. GFK trummar på första tio men får ingen utdelning. Efter den fina inledningen, där man fått G/F att springa mycket, börjar man slarva i uppspelen och G/F får chansen gång efter annan på omställningar. Bl a har man ett bra skott som Stenberg får sträcka ut på intill sin vänstra stolpe. På den efterföljande hörnan får man ett tryck mot GFK-målet, men GFK kan till slut freda sig. I den 26:e minuten kastar Ibra ett snabbt inkast till Pierre. Han vänder upp och slår ett inlägg som ingen av spelarna inne i straffområdet når, men i och med det ställer det målvakten som får se bollen passera in i mål till 1-0. Efter målet är det G/F som tar tag i det mesta av spelet och ånyo får Stenberg göra en bra räddning efter nick på inläggsfrispark. G/F har även en boll i virket innan domaren blåser av första halvlek.

Lagom till den andra halvleken kommer det ett rejält ösregn som gör det oerhört svårspelat. Efter drygt 15-20 minuter in i halvleken tar Sebastian Forsblad skott ett par meter utanför straffområdet. Den passerar en hel hög med spelare innan den letar sig in till 2-0. Tror vi. i samband med skottet blir Sebastian nersparkad och innan bollen hunnit passera mållinjen har domaren dömt frispark. Ett beslut som inte kan ångras och domare Sara Persson (i övrigt en mycket stabil insats) ber om ursäkt för detta, men är något som spelarna ändå verkar acceptera. Frisparken blir det sedan ingenting av då den slås i muren av Markus Lindahl. Ett par minuter senare blir det rejält farligt när G/F får hörna. Första avslutet tar i stolpen, den efterföljande returen slås i ribban innan GFK kan rensa. Med en dryg kvart kvar kommer GFK fram på vänsterkanten. Bollen spelas in till Albin Ek som från nära håll kommer till skott. Ett skott G/F:s målvakt får undan. Inbytte Fabian Johansson kommer sedan runt på vänsterkanten och hittar en annan inbytt avbytare, Anton Andersson, som möter upp bollen vid den bortre ytan, men skottet blir något snett och högt. Det händer sedan inte så mycket mer utan GFK tar sin sjätte raka hemmaseger under årets korta säsong.

Pierre blir med dagens mål vinnare av den interna skytteligan och delad tvåa i seriens skytteliga med 7 gjorda mål.

Vi hoppas kunna rätta alla GFK-tips så snart som möjligt så att en vinstlista kan presenteras under veckan.

Laget mot Grolanda/Floby:

Emil Stenberg – Elias Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Pierre Hallin (K), Sebastian Forsblad – Albin Ek, Mattias Johansson, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Anton Andersson, Fabian Johansson, Rasmus Grönkvist