Gällstads FK – Tvärred-Vegby FC 2-1 (0-1)

16 AUG 2020 04:38
GFK började lördagens ”superderby” på ett bra sätt. Efter fem minuter var det dock som bortblåst. Man var tillbaka till Säven/Hol-takter direkt. Man började slå långt och var alltför sugna på den avgörande passningen direkt.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 04:38

Det gav T/V chansen att bli det spelförande laget och det gjorde man bra.

Den första kvarten var det två lag som sluggades likt en boxningsmatch. Kom T/V i anfall kontrade GFK med ett anfall. Och vice versa. I den 20:e minuten fick Sebbe Svensson i T/V någon meter för mycket i utrymme och levererade ett skott som Stenberg inte nådde, 0-1 till Tvärred-Vegby. Därefter hade GFK ett par bra kvitteringschanser, bl a när John kom runt på högerkanten och sköt ett skott någon meter utanför och när Viktor Lid nådde högst på en hörna vars avslut går i burgaveln. T/V är nära att utöka sin ledning när Macke tappar fotfästet och Sebbe Svensson pasar bollen till Jonatan Frilander får en ny chans att avsluta. Men i halvtidvilan går T/V till en 1-0-ledning.

Direkt i den andra halvleken drar vetarenen Mache Lindahl på sig en sträckning i baksida lår när han försöker komma runt på vänsterkanten. In kliver en ouppvärmd Emil Andersson som bryter ett uppspel på Jonte Frilander det första han gör. Nu börjar GFK ta över med sin fysik och i första ledet går Pierre Hallin som när motståndarna börjar storkna tar över mer och mer. I den 62:a minuten slår Elias en boll i djupet på Pierre som hinner före Dennis Hansson i T/V-målet. Pierre ser ut att komma ur vinkel när han rundar Dennis, men avslutar ändå så pass att kvitteringen sitter, 1-1! När nu motståndarna börjar tappa, får även Ibra det utrymmet han väntat på hela matchen. Och som han utnyttjar det. Han får David Axell i T/V-försvaret att hamna något steg för sent hela tiden och till slut drar på sig ett gult kort. Ett gult som sedermera blir ett rött när han fortsätter dra ner Ibra. Innan dess, i den 83:e minuten avgör Ibra tillställingen. Oskar kastar ett långt inkast där T/V-försvarare når högst på bollen. Dock inte bättre än att bollen hamnar hos Ibra som drar till på ett tillslag. Bollen ser ut att gå in i det bortre hörnet men ändrar riktning på T/V-försvarare och sitter i Målvakts-Dennis första hörn. 2-1 till GFK. Om det är detta som menas med tur från vissa T/V-anhängare som inte verkar kunna släppa förlusten på Rånnevi för 11 år sedan låter vi vara osagt då personen ifråga inte svarar på twitter vad man menar, men fortsatt serieledning för GFK i vilket fall som helst. I slutminuterna drar David Axell på sig sitt andra gula och John Rosell har alla chanser i världen på att utöka ledningen, men matchen slutar 2-1 till GFK.

Trots en ganska medioker insats tar GFK sin fjärde raka seger och ser ut att gå mot en ohotad serieseger då dem andra topplagen i serien verkar kryssa för mycket.

Dagens plus:

+ Tre poäng trots dåligt spel. Tyvärr var mycket av spelet senast mot Säven/Hol tillbaka. Nu blir det till att gå tillbaka till träningsplan och få en positiv känsla inför dem avslutande matcherna.

+ Pierre Hallin. När motståndarnas spelare börjar tröttna växer Pierre på planen.

Dagens minus

– Johan Larssons EKG-test tidigare i veckan. Tyvärr gav Johans test inga positiva svar utan ett negativt, där kaptenen blivit tillsagd att vila i 3 månader.

– Att man fortsatt har svårt att prestera över 90 minuter.

Laget:

Emil Stenberg – Elias Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl - Pierre Hallin (K), Simon Forsblad – John Rosell, Ibrahim Nazari, Fabian Johansson – Oskar Lid

Emil Andersson, Simon Broman, Mattias Johansson, Rikard Hellberg, Albin Ek