Gällstads FK – Valtorps IF 5-2 (1-1)

01 SEP 2020 15:29
Uppladdningen till matchen blev dock något kaotisk då domarna ansåg att Valtorps röda tröja var för lik GFK:s orangea, så materialförvaltare Thomas Forsblad fick snabbt hämta upp reservstället från Åvalla, vilka bortalaget fick iklä sig i.
  • Skapad: 01 SEP 2020 15:29

När matchen väl startade satte GFK ett starkt tryck på Valtorp där Oskar Lids långa inkast gång på gång blev farliga och Simon Forsblad var sånär på ett av dessa att ge GFK ledningen på liknande sätt som mot Annelund men avslutet vid den bortre stolpen lyfts över. I den 25:e minuten tråcklar sig Ibrahim Nazari igenom Valtorps försvar och kommer till målchans i straffområdet. Där välts han om ända och blir tilldelad straff. Domaren halar fram det röda kortet till den felande Valtorpspelaren, ett domslut som känns något hårt då laget blir dubbelbestraffat. Sebastian Forsblad placerar sedan bollen i målvaktens högra hörn medan målvakten slänger sig i det vänstra, 1-0. Valtorp reagerar dock bra på utvisningen och vaskar fram ett par lägen till kvittering. I den 35:e minuten blir även Valtorp tilldelade straff sedan Valtorpare blivit nergjord i en rörig situation efter hörna. Straffsparken är lika väl placerad som GFK:s och 1-1 på resultattavlan, vilket även blir ställningen i halvtid.

Direkt i den andra gör Oskar Lid 2-1 och efter det är det inte mycket att orda om, även om Valtorp kommer fram i ett par ströattacker, då GFK kontrollerar matchbilden storligen. I matchminut 58 kommer John Rosell fram på högerkanten och slår in ett inlägg som Simon Forsblad språngnickar in till 3-1 från nära håll. Med Annelundsmatchen i färskt minne känns det ändå inte helt klart men när Viktor Lid bryter ett uppspel, fintar sig fram till skottläge och trycker av en rökare som tar i ribbkrysset och studsar fram till Mattias Johansson som fristående kan nicka in 4-1 känns det desto bättre. Synd för Viktor att bollen inte går in där vid krysset, men när bollen ändå sitter i andraläget kan man inte bli alltför missnöjd. Målet gör att grabbarna slappnar av, kanske för mycket till och med, då Valtorp reducerar till 4-2 med ett par minuter kvar, men i den sista spelminuten stänger Simon Forsblad till butiken med sitt andra mål för dagen till 5-2 när han tar skott strax utanför straffområdet.¨

Matchen färgades givetvis av det tidiga röda kortet för Valtorp, men GFK kändes som ett nummer större för dagen redan från start, så man hade haft stora chanser att vinna matchen även med fulla manskap på banan, men i det går det bara att spekulera.

Härnäst väntar derby mot Södra Ving (torsdag kl. 18.15 på Rånnevi), som efter en knackig start nu seglat upp på något stabilare mark. Vi kommer släppa in 50 åskådare (Först till kvarn gäller även då), men vi hoppas att många stannar hemma och ser på matchen via Min Fotboll, så det slipper stå några utanför arenaområdet. Livesändningen funkade som vi förstått det inte helt problemfritt mot Valtorp, men vi tror nu att vi vet varför. Vi kan ha sänt i för hög upplösning vilket gjorde att sändningen laggade när mobilnätet svajade något. Något vi får ha i åtanke på torsdag. Vi får ändå tacka Alexander Svensson och Tobias Gustavsson som med kort varsel fick ta över den uppgiften när ordinarie kameraman/kommentatorn Claes Lid förklarade att han var oförmögen att göra detta under söndagsförmiddagen.

GFK:s lag mot Valtorp:

Emil Stenberg – Elias Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Pierre Hallin (K), Sebastian Forsblad – John Rosell, Simon Forsblad, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Argjent Bacaj, Mattias Johansson, Simon Broman, Emil Andersson