Inför: Seriepremiären!

26 JUN 2020 20:59
Ikväll har Division 5 Mellersta äntligen kommit igång med två matcher under kvällen som precis avslutats. Herrljunga – Annelund (1-1) och Säven/Hol – Tvärred-Vegby (1-3).
  • Skapad: 26 JUN 2020 20:59

Med anledning av coronapandemin blev det i stort sett två försäsonger, där man inte vetat om det skulle bli något spel överhuvudtaget men beskedet om att det ändå blir spel kom i början av juni så nu är vi äntligen igång. GFK påbörjar som bekant sitt seriespel imorgon och det är med en i stort sett skadefri trupp man tar sig an Borgunda IK på bortaplan i premiären. Man saknar Sebastian Forsblad som fick en smäll på tummen under en internmatch i slutet av maj och han har sedan dess haft den i gips, fram till i veckan då han istället fick en stödskena, så han är tillbaka först efter sommaruppehållet. Men innan dess ska det spelas två matcher, där man först ska ta sig an Borgunda innan Herrljunga väntar hemma på Rånnevi nästa torsdag.

Om Borgunda vet vi inte mycket mer än att man placerade sig på en femteplats i Division 5 Norra förra året. (Förövrigt den serie GFK:s övermän i höstens kval, IFK Mariestad, blev tvåa i) Ryktet gör även gällande att man har ett par snabba forwards, så det gäller att se upp att lämna för mycket yta bakom sig i försvaret. Efter en snabb koll på Borgundas trupp, är det framförallt ett namn som sticker ut. Den som har koll på Elfsborg känner nog igen (tillhörde Elfsborg 2001 – 2004), den förre detta pojklagsanfallaren Joseph Muweke som gjort 68 mål på 89 matcher sedan 2016 i Borgunda enligt deras hemsida.

Som sagt är det egentligen bara Sebastian Forsblad som saknas i GFK. Brorsan Simon Forsblad är igång i träning men är ändå varsam om knät så kommer börja spela först efter sommaren. Albin Ek rehabar efter sin operation tidigare i våras och Jimmy Arnesson har låtit sambon vara den som spelar i år. Men man när ju ändå en förhoppning om att 38-åringen ändå ska dyka upp på någon träning med nypolerarade fotbollsskor på sig…

Matchen ska Borgunda sända, så gå in på Min Fotboll kl. 14.00 imorgon för att följa matchen. Vi kommer ändå ut med vissa rapporter på twitter, så om man hellre följer oss där, går det även att göra det imorgon med.

Truppen mot Borgunda

1. Emil Stenberg