Inför: Sexdrega/Lockryd - Gällstads FK

28 FEB 2020 19:16
Imorgon är det dags för årets första träningsmatch när GFK tar sig an Sexdrega/Lockryd i Svenljunga kl. 14.00. Det blir också första gången Goran Bradasic leder grabbarna under match. Så vi ställde ett antal frågor till GFK:s nya huvudtränare.
  • Uppdaterad: 28 FEB 2020 19:16

Känslan nu när matcherna äntligen börjar efter lite mer än en månads försäsongsträning?

– Känslan är bra. Och lite spännande som det ska vara när en match närmar sig. Vi har tränat i några veckor och lärt känna varandra lite mer. Nu tar vi bort lördagslöpningen och börjar spela matcher istället. Jag tror att killarna uppskattar det lite mer…

Det är ett något decimerat manskap som spelar årets första träningsmatch pga. sjukdomar samt längdåkningsloppet mellan Sälen - Mora. En chans för dom yngre att visa upp sig?

– Det saknas alltid spelare. Någon är bortrest, avstängd eller något annat. Så därför vill vi testa så många spelare som möjligt och för att jag ska se hur dem fungerar på olika positioner. Ung som rutinerad så måste man få chansen att visa vad man går för.

Något speciellt ni tränat på som du nu vill se i matchsituation?

– Dem flesta av mina träningar går ut på att vi spelar boll. Många passningar blir det under en träning. Jag vill se att vi vågar spela och att vi vill spela. Vi är inte Barcelona men några passningar kan och borde vi klara av att slå. Nu i början på träningsmatcherna och DM så kommer vi att testa många spelare och ett nytt spelsystem. Det kan ställa till det lite men grovjobbet kan man alltid göra även om vi inte är där rent taktiskt. Så det blir spännande att se vad första träningsmatchen ger imorgon.

Hur har försäsongen varit hittills?

– Jag har haft roligt, sen vet jag inte vad killarna tycker. Samtidigt så har vi varit 16-17 i snitt på träningarna, så jag tror att dem trivs. Vi har varierat träningarna, från spel på konstgräset till att springa och köra styrka i Gällstad. Seriespelet börjar först i mitten av april så därför har jag valt att inte köra för hårt för tidigt på säsongen. Vi ska vara redo när säsongen drar i gång i april.

Skribent: Skribenten

Grohus