Limmareds IF - Gällstads FK 1-2 (1-0)

25 JUN 2020 10:48
GFK genrepade inför seriepremiären borta mot Limmared under tisdagen. Att fysiken finns där inför seriespelet visade man under andra halvlek.
  • Uppdaterad: 28 JUN 2020 05:48

Annars började matchen illa för Gällstad där Limmared var det klart spelförande laget. Efter 8 minuter gör även Limmared 1-0 sedan Limmared lyft långt över försvaret och Viktor Johnsson mött med en halvvolley över Emil Stenberg i GFK-kassen. Oerhört läckert faktiskt. Limmared fortsätter trilla boll och Gällstad har svårt att komma intill sina motståndare. Chansmässigt börjar man komma ikapp, och kanske till och med förbi, men spelmässigt är det klar fördel för Limmared. Första halvlek innehåller emellertid inga fler mål, även om Ibra har en boll i mål för GFK, men det blev avblåst för offside.

I den andra halvlek börjar dock GFK få mer att säga till om och i den 56:e minuten kvitterar GFK sedan Ibra tagit med sig bollen in från sin vänsterkant och serverat Pierre Hallin som gått i djupet. Gusten i Limmareds-målet är på bollen med en fot, men bollen studsar ändå in i nät till 1-1. Efter målet börjar GFK:s fysik visa sig då man tar över mer och mer och känns klart starkare än Limmared. I den 77:e minuten går Pierre åter i djupled och när Mattias Johansson slänger sig och får fram bollen till Pierre står det 2-1 till GFK. Mot slutet bör GFK kunnat utöka ledningen men det slutar med en 2-1-seger i genrepet.

Laget mot Limmared:

Emil Stenberg – Emil Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Argjent Bacaj – Mattias Johansson, Pierre Hallin (K) – John Rosell, Simon Broman, Ibrahim Nazari – Oskar Lid

Fabian Johansson, Seb Carlsson, Anton Andersson, Emil Svensson