Tomtens IF - Gällstads FK 0-1 (0-0)

15 SEP 2020 14:47
Dom yttre förhållandena i lördags gjorde Klostervallen svårspelad, och med ett disciplinerat hemmalag hade GFK svårt att sätta ordentlig press, men till slut fick man ändå med sig tre poäng.
  • Skapad: 15 SEP 2020 14:47

Det myckna regnandet gjorde en hård och kortklippt plan svårspelad och man fick ta några extra tillslag för att få kontroll på bollen vilket gjorde att passningsspelet blev lidande. Tomten verkade hantera detta bäst dom första tio minuterna och man var även på väg att skapa matchens första stora chans, men en frispelad vänsterytter hanns upp av GFK-försvaret innan avslut blev av. Efter drygt 20 minuter tvingas Sebastian Forsblad av med en förmodad bristning i baksida lår. In klev då Albin Ek och vissa förändringar fick då göras då John Rosell fick kliva ner på Sebbes plats som defensiv mittfältare. GFK hade som sagt stora bekymmer med passningsspelet och fick ta avslut långt utifrån. GFK:s bästa chans i den första halvleken fick Markus Lindahl när han hade en skruvad frispark mot den bortre stolpen, men bollen landar på nättaket.

Till den andra halvleken får GFK bättre kontroll på matchen och man skapar den då hittills bästa målchansen när Ibrahim Nazari kommer till avslut i straffområdet men försvarare hinner täcka upp bakom Tomtens målis oh får undan bollen. Några minuter senare kommer Mache upp på vänsterkanten och skickar in bollen på backen. Vid den bortre stolpen fläker sig Simon Forsblad fram, men avslutet går tätt, tätt utanför den främre stolpen. I den 68:e minuten får Albin Ek (som stod för ett fint inhopp) bollen på högerkanten. Han fintar inlägg innan han vrider tillbaka och slår ett inåtskruvat inlägg med vänstern. Vid straffpunkten möter Mattias Johansson bollen med huvudet och nätrassel bakom målvakten till 1-0 för GFK. Tomten vaskar sedan fram en chans på hörna men Emil Stenberg står i vägen roffar även åt sig returen. Viss palaver uppstår när Tomtenspelare är på Stenberg sedan han plockat åt sig bollen, men det lägger sig ganska kvickt. GFK har sedan ett par lägen att stänga matchen när man kommer på kontring men inget av avsluten sitter i nät. Tomten kommer i ett anfall med fem minuter kvar när en passning skär igenom GFK:s försvar, men anfallaren får ta avslutet långt utifrån och Stenberg plockar lugnt in bollen. Sista minuterna spelar GFK av när man låser bollen högt vid Tomtens hörnflagga.

Tre sköna poäng in på kontot och nu behövs bara en poäng till för att säkra seriesegern under årets komprimerade säsong. Den hoppas vi kommer redan på söndag när GFK tar emot Rångedala IK på Åvalla på söndag kl. 15.00. Likt tidigare hemmamatcher med publik (50 st) är det först till kvarn som gäller. Inga varningar togs mot Tomten vilket betyder att ingen är avstängd inför det mötet. Tyvärr får vi dock skriva upp Sebastian Forsblad på skadelistan.

Laget mot Tomtens IF:

Emil Stenberg – Elias Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Markus Lindahl – Pierre Hallin (K), Sebastian Forsblad – John Rosell, Simon Forsblad, Ibrahim Nazari – Mattias Johansson

Albin Ek, Anton Andersson, Emil Svensson