Tranemo IF - Gällstads FK 3-3 (0-2)

22 JUN 2020 14:36
Det blev ingen välspelad träningsmatch när Tranemo och GFK äntrade Tranehovs konstgräs i onsdags. Men det kan man nog inte riktigt begära heller efter tre månaders spelledighet.
  • Skapad: 22 JUN 2020 14:36

Matchen inleddes med mycket enkla misstag av båda lagen där passningar och mottagningar inte var riktigt synkade. Det dröjde till den 10:e matchminuten innan matchens första, kontrollerade anfall inleds på GFK:s högerkant. John Rosell får fatt i en långboll och lugnar spelet. Efter lite kombinationsspel får Pierre Halin bollen ner mot kortlinjen. Han slår sedan in bollen mot straffområdet där Oskar Lid möter bollen med huvudet och nickar in 1-0 till GFK. Man är sedan det mest spelförande laget utan att för den sakens skull skapa alltför många målchanser. Man skapar däremot mängder utav hörnor, men det blir inget av det heller. I den 32:a minuten tar Argjent Bacaj, för dagen vänsterback, en offensiv framstöt. Efter väggspel med Seb Carlsson har Adde kommit fram till straffområdet där han tar ett behärskat skott som målvakten inte har en chans på när han dyker efter bollen. 2-0 till GFK som tar med sig det resultatet till halvtidsvilan.

Tio minuter in i den andra halvleken reducerar Tranemo till 1-2, när man får till en snabb omställning efter GFK-hörna, där försvaret inte hinner med. Drygt tio minuter senare kommer även kvitteringen. En långboll från Tranemos mittback, går över allt och alla när GFK:s försvar sover och Tranemos anfallare Mohamed Elhalabi (gjorde även Tranemos första mål) uppfattar situationen först av alla. Ett par snabba vrickningar i straffområdet och skott förbi Rikard Hellberg, vid hans närmsta stolpe gör ställningen till 2-2. Bänken luftas sedan vilket gör att Fabian Johansson, Anton Andersson och Simon Broman kommer in i spel. Simon Broman har ett par skott innan han i den 87:e minuten slår en hörna. En ”överlång” hörna som når Viktor Lid perfekt vid den andra stolpen och Viktor trycker resolut in 3-2 till GFK med pannan. Ett mål som man tror sig bli segermålet, men bara någon minut senare är Viktor olycklig när han fäller en Tranemospelare i eget straffområde. Viktor protesterar mot beslutet sedan domaren dömt straff, men svårt från sidan att se om han tar boll eller spelare. Straffen sätter Tranemos Kadir Ibrahimovic lugnt och behärskat till slutresultatet 3-3.

En nystart där det mesta går att höja. Passningspel, mottagningar, presspel och överflyttningar var stundtals riktigt dåligt, så tur att det ändå spelas någon träningsmatch till och ett par träningspass ska genomföras innan seriestarten mot Borgunda den 27/6. Förhoppningsvis får man även tillbaka ett par gubbar som var skadade/sjuka och missade onsdagens träningsmatch. Kvällens bästa GFK:are var John Rosell som testades som högerytter. En position han skötte med den äran.

Laget:

Rikard Hellberg – Emil Andersson, Marcus Eklund, Viktor Lid, Argjent Bacaj – Pierre Hallin (K), Mattias Johansson – John Rosell, Ibrahim Nazari, Seb Carlsson – Oskar Lid

Fabian Johansson, Anton Andersson, Simon Broman

Skribent: Skribenten